Connect with us

Таблоид

Вевеждат вечерен час в Кресна заради Ковид-19

Published

on

В община Кресна се въвежда вечерен час за учениците. След  20 часа непълнолетните трябва да са по домовете си, а не в паркове и градинки, реши общинският кризисен щаб. Лимит се въвежда и в работното време на заведенията за обществено хранене – ресторанти и кафенета, на които се забранява да обслужват клиенти след полунощ. Това са само част от допълнителните мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, заяви зам. кметът на Кресна Валентин Стоичков, който е председател на общинския кризисен щаб. Той добави, че в Кресна има няколко семейства, които са заразени с Ковид-19. Те са поставени под карантина, но състоянието им е добро и не са насочени за болнично лечение. В гимназията няма ученици и учители с коронаинфекция, но заради усложнената епидемиологична обстановка ограничаването на контактите извън  училищната среда е наложително.

Новите ограничителни мерки се очаква да влязат в сила още днес със заповед на кмета на Кресна Николай Георгиев. Припомняме, че вечерен час за ученици бе въведен първо в община Гоце Делчев миналата седмица.

Таблоид

ВиК – Благоевград предупреждава за опасност от замръзване на водомерите

Published

on

Във връзка с настъпилото застудяване и очакваните минусови температури през следващите месеци, “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград напомня на своите потребители, че е необходимо водомерните възли и водопроводните инсталации, които са на открито, да бъдат зазимени.

Тръбите и крановете трябва да се изолират с материал, който не поемат влага. Практиката показва, че най-голяма опасност от замръзване на водомерите съществува за имоти, които не се обитават през зимния сезон, както и водомери, разположени в мазета и части на жилищни сгради, които не се отопляват.

Препоръчително е прозорците на съотвените помещения да се уплътнят, а вратите да се затварят плътно. Освен това, трябва да се изолират от студа водомерните шахти.

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Благоевград информира, че не е препоръчително външни чешми да бъдат оставяни течащи през зимата.

Continue Reading

Таблоид

Тъжно! Ковид-19 погуби още един млад мъж в Благоевград

Published

on

КОВИД-19 погуби още един млад мъж  в Благоевград – Георги Кафеджийски. Той беше баща на две дъщери – Михаела и Ана-Мария, а съпругата му Анита е бивш пиар на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ в Благоевград.

“Отиде си моят, Жоро! Не можа да пребори коварната болест Ковид. Остана само светият спомен за щастливите дни, в които бяхме заедно. Никога няма да забравим добротата и обичта, с която ни даряваше. Ти беше най-добрият съпруг и баща за пример! Почивай в мир и да е светъл пътят ти! Обичаме те!”, написа тя в личния си профил.

Екипът на Топ Преса изказва съболезнования на семейството и близките.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al