Без категория

Ексклузивни снимки от изпращането на Муса Палев

муса палев

С бонбони почерпи областният управител Муса Палев служителите си за довиждане. Още преди да е получил официално заповедта за освобождаването си, губернаторът реши да се сбогува с колегите си. „Работата е ясна и много добре знаете защо сме се събрали. Откакто има оставка, очаквам това всеки момент. Областни управители ще има, но администрацията си остава и трябва да си върши работата. Политическият кабинет сме ние и когато се смени властта дотук трябва да е, оттам надолу има експерти и те трябва да си стоят на място и да си вършат работата, за да има просперитет нашата държава”, смята Палев.

Благодари им, че е имал удоволствие да работи с тях и им каза, че винаги може да разчитат на него. Пожела им здраве, да са хора и да бъдат все така добър екип.

От името на областната администрация главният секретар Дияна Атанасова му връчи компас, за да не се губи, картина от Мелник и комплект чаши за кафе, когато седне да пие кафето си, да се сеща за тях. Тя изрази благодарността си от името и на колегите си, че в този състав, в който са го посрещнали, го и изпращат, и за доброто му отношение към тях.

Муса Палев каза, че е доволен от работата през последната година. Смята, че всичко, което е правил, го е правил в интерес на българските граждани без значение политическите пристрастия, които през последната година са оставени настрани. „Стремих се да бъда в помощ на общините. Трябва да се има пред вид, че правомощията на областния управител са доста ограничени и борбата трябва да бъде в тази посока за разширяване на правомощията. Очите на хората са насочени към областния управител, мислейки че той може да разреши всеки един проблем, но това не е така. Той може да разреши много малко проблеми, той само сезира институциите, но това не решава проблемите. Стремих се да не деля хората по никакъв начин”, твърди Муса Палев. За него тези, които се занимават с политика, при смяна на властта трябва да си отидат, но експертите, служителите, които са мотора на администрацията, трябва да останат и ако не продължат да си вършат работата и има непрекъснати смени, не вижда как България ще тръгне в правилната посока.

На тези, които го посрещнаха с неодобрение преди година, той каза, че не ги дели и е убеден, че са били подведени. Смята, че политика с омраза и разделение не се прави и е вредно за страната ни. За него политиката е до изборите и след това всички трябва да си подадем ръка и да работим за България.

Засега отива в частния сектор. Той обаче е и партийна фигура и ще помага в изборите и предизборната кампания. Номиниран е в почти всички общини в листите, но номинациите се подреждат по азбучен ред и централното ръководство решава, а това ще стане към края на август.

муса палев 1

муса палев 2

муса палев 3

муса палев 4

муса палев 5

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене