Без категория

Година след протестите срещу назначението на Муса Палев като областен управител на Благоевград, правителството назначи Димитър Димитров на неговото място

Муса Палев

Година след протестите срещу назначението на Муса Палев като областен управител на Благоевград, правителството назначи Димитър Димитров на неговото място. Муса Джемал Палев е роден на 11 февруари 1971 година. Участва като народен представител в 40-то и 41-то Народно събрание като член на парламентарната група на Парламентарна група на Движение за права и свободи (ДПС) . Като депутат е и член на Комисията по жалбите и петициите на гражданите и Комисията по въпросите на държавната администрация от 11.11.2005 до 25.06.2009 год.
През юни 2013 е назначен за областен управител на Благоевград от правителството на Пламен Орешарски. На 17 юни 2013 г. в Благоевград стотици излизат на протест срещу това новоназначение. Хора от цялата област блокират входа на областната администрация като развяват знамена и разполагат пред сградата черешово топче. На 26 юни 2013 г. в знак на протест срещу Муса Палев около 50 членове и симпатизанти на ВМРО-БНД блокират по обяд за половин час пътя Разлог – Гоце Делчев на входа на Банско. Протестиращите опъват бодлива тел и спират автомобилите, полицейски екипи осигуряват пропускателен режим по един от обходните маршрути в района. Стотина протестиращи блокират и кръгово кръстовище в Благоевград.
На 8 юли 2013 г. се състоя пореден протест срещу Муса Палев в Благоевград. Представители на групата на протестиращите след 09.00 часа с разрешението на охраната се качват до кабинета на областния управител, за да видят дали е на работното си място. След като се убеждават, че той не е там, се снимат край празния стол.
На 13 юли 2013 г. ВМРО и жители на Петрич организират, като блокират пътя Е-79. На 2 август 2013 г. в деня на честването на 110-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание ВМРО-БНД се присъединява към протестиращите пред сградата на областната администрация в Благоевград. В знак на протест, на паметниците в Пиринска Македония слагат черни ленти. На 12 август 2013 г. в Благоевград са събрани 10 000 подписа за оставката на Муса Палев.

focus-radio

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене