Connect with us

БСП

Ваня Маникатева бе избрана за зам.-председател на националното Младежко обединение в БСП

Published

on

Ваня Маникатева от благоевградската структура на БСП бе избрана за втори мандат в националното ръководството на Младежкото обединение. Това стана ясно на провелия се Национален съвет на младите социалисти, на който председателят Николай Бериевски предложи състава на новото Оперативно бюро на Обединението. Новото ръководство на Бериевски се състои от 19 души, които бяха избрани единодушно от Националния съвет.

Маникатева е един от заместниците на Николай Беривски, като ще отговаря за ресор „Медии“.

Здравейте и честито! Как се чувствате като част от ръководството на една от най-големите младежки политически структури в страната?

– Здравейте на Вас и Вашите читатели. Истината е, че съм развълнувана, тъй като това е голяма отговорност за мен, но и много висока оценка за работата ми, която председателят на Младежкото обединение в БСП и Националният съвет ми дават. Благодаря за доверието!

Какви са приоритетите, които Националният съвет на Младежкото обединение в БСП си постави за предстоящите две години? Върху какво ще се фокусирате с Вашите колеги?

– Както председателят Бериевски заяви на изминалия Национален съвет, в този мандат енергията на Младежкото обединение ще бъде фокусирана върху изготвянето на конкретни национални политики, тъй като кауза е една единствена – спасяването на България.

Защо казвам „спасяването на България“? – Докато ГЕРБ всячески се стремят да отклонят вниманието на българите от наболелите обществени проблеми, политическата криза в страната се задълбочава. Управляващите не желаят да коментират теми като челното място на България в почти всички негативни класации на ЕС, „ендемичната корупция“, която е пропита във всички сектори на държавно управление, 111- то място по свобода на словото и разбира се, нестихващите вече 3 месеца протести, обзели цялата страна.

А що се отнася до плана за политики на Младежкото обединение в БСП за предстоящия мандат, наред с образование, високи технологии, електронно управление и младежка заетост, поставихме акцент и върху екологията, която е основен приоритет за здравето и устойчивостта на природата. Неустойчивото земеделие и лесовъдство, разрастването на градовете, унищожителната сеч на българската гора и замърсяването са най-сериозните източници на натиск, виновни за драстичното понижение на биологичното разнообразие не само у нас, но и в Европа. Наша основна цел е да популяризираме екологичната проблематика и същевременно да бъдем непримирими към унищожаването на българската природа.

Споменахте, че България се намира в политическа криза. Какъв според Вас е изходът от тази криза?

– Повече от три месеца връстниците ми се борят за свобода на словото, за равенството пред закона. Не се борят дори за работни места или за повишаване на доходите – борят се за справедливост, за честност, за достоен живот в собствената си страна. Борят се за правото си да останат в родината си. Тези нестихващи протести показват, че изходът от кризата е само един: Оставка на правителството и оставка на главния прокурор! Разпускането на този парламент и нови избори са жизнено важни на България.

На 50-тия юбилеен конгрес на БСП Вие бяхте избрана и за член на Националния съвет на Столетницата като единствен представител на общинската организация в Благоевград. Според Вас готова ли е БСП да управлява?

– Да, БСП е готова да управлява и то поради един единствен безспорен факт – Българската социалистическа партия притежава подготвени личности, наречете ги кадри, ако щете. Тези кадри са образовани млади хора, които могат да бъдат двигателят на изпълнителната власт в държавата.

В партията стартирахме сериозна подготовка за предстоящите парламентарни избори и дори на последния Национален съвет приехме състава на Националния предизборен щаб.

Винаги съм се чудела обаче какво е това малко нещо, което не достига на БСП, за да управлява в последните години. Безспорен факт е силната предизборната машина на ГЕРБ и притежаваната от тях държавна администрация, но сега когато те са в насипно състояние, ние наистина имаме историческата възможност да спечелим предстоящите парламентарни избори. Но за да ги спечелим трябва да се фокусираме изцяло върху нуждите и желанията на народа; трябва да чуем какво ни казват вече трети месец протестиращите. Вслушвайки се в тях и предлагайки добра предизборна платформа и стратегия, БСП може да бъде първа политическа сила и истинска алтернатива. А що се отнася до това правителство, то е с минимални жизнени функции. Изчерпано е и единственото нещо, което трябва да направят управляващите е моментална оставка и предсрочни парламентарни избори.

 

 

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

www.facebook.com/BlagoevgradskaVEST

 

Advertisement
loading...

БСП

Нинова след като заработи като санитар: Видях уморените лекари и реших, че когато изляза, ще помогна (СНИМКА)

Published

on

Видях уморените лекари и санитари и реших, че когато изляза, ще помогна с каквото мога. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БТВ , а повод е решението й да стане санитарна в бившата Окръжна болница

“Каквото наредят лекарите и медицинските сестри, това правим – чистим, раздаваме храна на болните, преобличаме ги, помагаме им да се хранят, дезинфекцираме, сменяме чаршафи. Физически не е тежка работата. За мен емоционалният и психически момент е труден”, каза тя.

Нинова изтъква, че видяла трите страни на COVID.

“Бях от страната на болните, сега съм от страната на тези, които се грижим за болните, и съм председател на парламентарна група там, където взимаме решенията и носиш отговорността за милиони хора, като натиснеш копчето в парламента. И това ме прави по-пълноценна във взимането на решения”, каза още тя.

Нинова изтъкна, че кадрите не стигат. Откривали се легла, но няма кой да обслужи болните.

Действията на управляващите днес доказват този хаос в управлението на кризата. Тези хора нямат аргументи. Затова им казах “елате в болниците”. Какво им пречеше днес да запишем, че ваксините ще са доброволни и безплатни?, коментира лидерът на БСП. Нашата позиция на този етап е да се проведат редовни избори през март, заяви Нинова.

Continue Reading

БСП

ГЕРБ и Обединени патриоти отхвърлиха предложението на Нинова за безплатни и доброволни ваксини

Published

on

Правителството няма отговор на много въпроси, свързани с ваксинацията

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи да бъде възложено на Министерски съвет да изготви Национален план за ваксиниране срещу COVID -19, изграден върху принципите на доброволно и безплатно ваксиниране –  за да се гарантира спокойствие, сигурност, ред и прогнозируемост, прозрачност – с грижа за хората.  „Уверението на министъра от трибуната, че такъв план има и че той утре ще бъде оповестен, че ваксинирането ще бъде доброволно и безплатно не струват нищо. Такива думи сме чували много пъти от тази трибуна”, категорична бе тя.

ГЕРБ и Обединени патриоти обаче отхвърлиха предложението на БСП за безплатни и доброволни ваксини. Нинова обърна внимание, че въпросите, зададени от левицата са получили отговор от министъра на здравеопазването – от него става ясно, че всъщност правителството няма отговор на много въпроси, свързани с ваксинацията, но въпреки това сключва договори и се доставят ваксини.

„Управлението не се справя с кризата – хаос е в държавата, в здравеопазването. Правителството се провали в управлението на кризата. В пика на кризата се решава тепърва дали ще има електронни направления за тестове, зелени коридори. Адхок организация се прави за нещо, което трябваше да се случи през лятото”. За това алармира председателят на БСП тя от трибуната на Народното събрание.

„Големият проблем на управлението на кризата е недоверието на българите в решенията на правителството на Борисов”, категорична бе тя.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al