Джамбазки: Предложената обща селскостопанска политика на ЕС повтаря историята с пакет „Мобилност“

Обща селскостопанска политика няма как да еефективна, като се предвиждат повече пари за неконкурентните фермери от старите държави.

Тази позиция изрази в ЕП българският представител и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

Когато говорим за обща селскостопанска политика, не може да има идеологически разделения, категоричен бе евродепутатът.

От трибуната в Европарламента той заяви:

За пореден път тази зала доказва, че когато става дума за разпределение на финансови средства от общите данъци няма идеологически разделения. Винаги се гледа интересът на старите членове срещу новите такива. Историята с пакета „Мобилност“, уви, пак се повтаря.

Опитахме се да въведем изменения за изравняване на процентите, предложени от Съвета. Не се получи. Това ще доведе до ненадеждни доходи на земеделските производители и до спадане на конкурентоспособността.

Ангел Джамбазки не пропусна да скастри и колегите си от големите групи в ЕП:

След епичните дебати по времето на разгара на пандемията, когато тук се обсъждаха амазонските гори и джунгли, днес постигаме нов връх в политическия дебат. По времето, когато се обсъждат парите за земеделските производители, тук колеги в залата спорят дали бургерът е вегански или вегетариански. И дали може да бъде бургер, ако е вегански или вегетариански. Както се казва: щом Ви е важно, почитаеми, спорете! Но няма как да бъда съгласен с компромисите, които се предлагат от трите най-големи групи в ЕП.

Изказването на евродепутата Джамбазки проследете във видеото >>>

Припомняме, че евродепутатът Ангел Джамбазки от години води битка срещу несправедливия пакет „Мобилност“, който е удар срещу интереса на всички централно-европейски държави и тези от периферията на Европейския съюз.

Лицемерието на еврочиновниците по отношение на пакет „Мобилност“ си пролича най-вече в разгара на епидемията с COVID-19, когато българските шофьори буквално спасяваха човешки животи, като доставяха лекарства и консумативи на държавите в Западна Европа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене