Connect with us

Таблоид

Кмета на Сатовча – Арбен Мименов утвърди графика за събиране и транспортиране на отпадъците от селата до регионалното депо в село Барутин, община Доспат

Published

on

От  14 10. 2020  година  на територията на община Сатовча е в ход Заповед на кмета  на общината Арбен Мименов относно   услугата сметосъбиране и сметоизвозване  за 14-те населени места в община Сатовча .

 

В Заповедта  се включват  всички улици, обществено обслужващи обекти, търговски обекти, бензиностанции, всички имоти на физически и юридически лица, териториите на бившите стопански дворове, както и зоните обхващащи цехове и други предприятия, намиращи се в строителни, регулационни и извън регулационни граници и всички урегулирани поземлени имоти извън урбанизираните територии, както и зони за отдих и вилни зони и други обекти на които са предоставени съдове за смет.

За имотите, намиращи се извън районите, в които общината е организирала събиране и извозване на битови отпадъци се събира такса за ползване на депо за битови отпадъци и за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване.

 

  1. Във всички райони на 14-те населени места в община Сатовча, такса „битови отпадъци да се формира от: Такса за сметосъбиране и сметоизвозване.

Такса за поддържането на депата и обезвреждане на битовите отпадъци.

Такса за поддържане на чистотата на териториите за обществено ползване.

 

Вида на извършваните услуги според Заповедта на кмета Арбен Мименов са следните:

Сметосъбиране на битовите отпадъци и транспортирането им до регионално депо за твърди битови отпадъци.

Почистване на уличните платна, площадите, алеите, парковете и другите територии от населените места, предназначени за обществено ползване.

 

Заповедта определя и  сметоизвозване е минимум 4 пъти месечно за кофа тип „МЕВА”и контейнер тип „БОБЪР” по населени места , при спазване на следния график.

  1. Понеделник: – с. Боголин, част от с. Вълкосел; – с. Жижево, част от с. Кочан.
  2. Вторник: – част от с. Вълкосел, с. Туховища, част от с. Кочан.
  3. Сряда: – с. Годешево, част от с. Слащен, част от с. Кочан.
  4. Четвъртък: част от с. Сатовча, част от с. Слащен, с. Фъргово.
  5. Петък: – с. Ваклиново, с. Осина, с. Долен, с. Крибул, с. Плетена.

 

Отговорни лица по спазване на графика и всички съпътващи  условия е  Звеното към Общинска администрация – Сатовча, което организира и извършва дейностите по събиране и транспортиране на битови отпадъци .

  1. Задължават се кметовете по населени места в Община Сатовча да следят за спазването на точка ІІІ от настоящата заповед и контролират работата на сметосъбиращите автомобили по квартали, улици и територии за обществено ползване и да представят месечните протоколи до първо число на следващия месец за съответното населено място, а за село Сатовча това задължение е на Директора дирекция ПООСГРАОА, гл. експерт „Земеделие и гори” при ОбА Сатовча – Илхан Карагьозов.

Контрола по цялстното изпълнение на настоящата заповед се възлага също на Илхан Карагьозов – Директор дирекция ПООСГРАОА и гл. експерт „Земеделие и гори” към Общинска администрация Сатовча

 

Таблоид

Декември започва със студено време, сняг ще има за Коледа

Published

on

Декември ще започне със сравнително студено време. През първите дни вероятността за валежи е малка. Това съобщи Анастасия Кирилова, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде Агенция “Фокус”. Към 3-4 декември температурите ще се повишат, ще има значителна облачност и валежи, главно в Южна и Западна България. През втората половина от първото десетдневие температурите ще са по-високи от обичайните. Повишена вероятност за валежи има към 6-7 декември и в края на десетдневието.

Условията за валежи ще се запазят и в началото на второто десетдневие. Температурите слабо ще се понижат и на места, главно в Предбалкана, по високите полета на Западна България и в североизточните райони, е възможно за кратко дъждът да преминава в сняг, без да се образува трайна снежна покривка. Около средата на второто десетдневие вероятността за валежи е относително по-малка, а температурите ще са относително по-високи. Синоптични обстановки с повишена вероятност за валежи и понижение на температурите се очакват около 16-17 и 20 декември.

През третото десетдневие има тенденция за бавно понижение на температурите, така че да станат по-близки до обичайните. Повишена вероятност за валежи има около 23-25 декември и към края на десетдневието, когато не е изключено в североизточните райони, Предбалкана и високите полета отново дъждът да преминава в сняг.

Астрономическата зима започва на 21 декември, в 12.02 часа.

Тази година през декември се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която в Северна България и високите полета е 0-1˚, в Горнотракийската низина – 2-3˚, по Черноморието и в най-южните райони – около 4˚, в планините — от минус 8° до минус 3°. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 12° и минус 7°, а най-високите – между 12° и 17°.

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която в по-голямата част от страната е между 40 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните райони – между 70 и 120 л/кв.м.

Continue Reading

Таблоид

Прогноза за времето – 29 ноември (неделя)

Published

on

Облачно време в цялата страна, но без валежи до края на деня

Днес ще бъде предимно облачно, преди обяд с временни разкъсвания на облачността. След обяд и вечерта на отделни места в южните и източните райони ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб предимно север-северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в крайните югозападни райони до 12°-13°.

Това прогнозира дежурният синоптик на НИМХ Христо Христов.

Атмосферното налягане ще бъде около средното за ноември. През деня ще се задържи почти без промяна.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно облачно и максимална температура 14 градуса.

Над планините ще бъде предимно облачно, но ще бъде почти без валежи. Ще духа слаб, по най-високите части на Рила и Пирин умерен до силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Превалявания от дъжд ще има по-късно вечерта по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 9° по северното крайбрежие до 13° по южното. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, но през деня ще се усилва.

На 29.11.2020 слънцето ще изгрее в 07:36 часа и ще залезе в 16:53 часа. Продължителност на деня 09:17 часа.

На 29.11.2020 луната ще изгрее в 16:31 часа и ще залезе в 06:25 часа. Осветеност на диска в 0h UT 100 %. Фаза на луната: пълнолуние.

Ако ви предстои пътуване в понеделник през старопланинските проходи на Централна и източна Стара планина, бъдете много внимателни и ако може – отложете пътуването си.

Температурите през деня в понеделник ще бъдат ниски – от 1 до 6 градуса.

Във вторник ще остане студено. Минималните температури ще бъдат от около минус 7, минус 8 в Западна България, където ще се изясни, до около 2 в източните и югоизточни райони. През деня максималните стойности няма да превишат 5 градуса в повечето места.

Студено ще остане и в сряда, а от четвъртък започва по-трайно затопляне, което в края на следващата седмица ще повиши температурите в Източна България и северно от планините до около, а в някои дни над 15-17 градуса.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2020
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al