И в Петрич свикват кризисния щаб заради COVID-19, обмислят нови ограничения

Заради усложняващата се обстановка през последните дни, ситуацията в база Петрич на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД и нарастващият брой на новорегистрираните случаи на заразени с Ковид 19, кметът на общината и председател на Общинския оперативен щаб Димитър Бръчков свиква днес извънредно заседание на Щаба.
На него ще се обсъди предложението за ОТМЯНА на всички прояви, свързани с отбелязването на трите исторически годишнини в Петрич. Ще бъдат набелязани и други неотложни мерки за реакция в динамичната ситуация сега.
В дневния ред влиза и предложение за ЗАБРАНА за провеждането на масови семейни тържества на закрито (сватби, кръщенета и други), ще бъдат обсъдени приетите препоръки от Областния оперативен щаб.
Община Петрич се обръща към всички жители с апел: Нека проявим отговорност и да пазим себе си и околните, защото така ще помогнем на лекарите да се справят с овладяването на ситуацията, ще предпазим и тяхното здраве! Носенето на предпазни маски, физическата дистанция и избягването на събирания ще намали предпоставките за заразяване с коронавирус.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене