Connect with us

ГЕРБ

Народният представител Александър Мацурев: От изключително значение е настоящите противоепидемични мерки да бъдат спазвани стриктно от всички

Published

on

Взех участие в работна среща в община Банско, на която обсъдихме мерките за подготовка за предстоящия зимен сезон. От изключително значение е настоящите противоепидемични мерки да бъдат спазвани стриктно от всички. Само това ще гарантира възможно най- нормално протичане на сезона. Вярвам, че предвид нелеката ситуация пред която е изправен туристическия бранш у нас и в света, по-важно от всякога е рекламните кампании на Банско да бъдат насочени към туристите от България и съседните държави. Искрено се надявам, че макар предизвикателствата,ще има успешен туристически сезон. Това зависи обаче от самосъзнанието и личната отговорност на всеки един от нас да спазва мерките. Само единни можем да преодолеем това препятствие. Утре в гр.София ще се проведе среща,където ще се изслушат вижданията на туристическия бизнес за мерките за реализиране на възможно най- нормален зимен сезон. Дай Боже да успеем. На първо място, преди всичко стои здравето! За това нека бъдем отговорни и да се пазим сами!

ГЕРБ

Социалният министър: 770 000 пенсионери ще получат увеличение с 20%

Published

on

С приемането на бюджета на държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2021 г. станаха реалност важни политики, водещи до укрепване на социалната защита на милиони български граждани. Това каза министърът на труда и социалната политика Деница Сачева по време на обсъждането на бюджета на ДОО.

От 1 януари близо 770 000 пенсионери с пенсии в минимални размери ще получат увеличение с 20 на сто на пенсиите си. “Увеличението на минималния размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст ще се отрази благоприятно на доходите на още около 230 000 пенсионери, които към 2020 г. получават пенсия над минималния размер за съответния вид”, каза Сачева.

С увеличението на максималния размер на пенсиите на 1440 лв. 25 600 пенсионери от общо 43 000 пенсии ще получат пенсиите си в действителен размер.

Осъвременяването по швейцарско правило на пенсиите с 5 на сто от началото на юли пък ще засегне доходите на над 2.1 млн. българи. “В приетия законопроект ще се постигне чувствително увеличение на доходите на възрастните хора у нас през следващата година”, коментира ресорният министър.

Тя изрази доволство, че с приемането на текстовете, депутатите са се уверили, че заложените параметри не жертват финансовата стабилност на ДОО, нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план.

Continue Reading

ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ д-р Александров: Не приемаме критики за състоянието на здравната система от депутати, които доскоро публично пренебрегваха мерките срещу вируса

Published

on

Командироване на лекари от други области, в които няма риск за здравната система. Финансови и морални стимули вместо мобилизация за лекарите от доболничната помощ, които да се включат с дежурства в лечебните заведения с болни с коронавирус. Това е един от вариантите, които се обсъждат в Комисията по здравеопазване в НС, съобщи народният представител д-р Александър Александров. Той увери, че законодателната и изпълнителната власт не са преставали да работят върху различни предложения за привличане на медици в болниците, които се задъхват от недостиг на персонал. Депутатът направи коментар в отговор на призива на директора на МБАЛ “Рахила Ангелова”, който настоява държавата да намери механизъм, с който да осигури лекари в болничните заведения. Д-р Александров напомни, че с приетите в петък промени в Закона за здравето се облекчават както пациентите, така и различни нива на здравната система. Отпада задължителното болнично лечение в случай на заразяване с коронавирус. Пациентите с леки симптоми ще се лекуват вкъщи, където ще се чувстват много по-комфортно, а в болница ще постъпват само хората с усложнения.

Д-р Александров подчерта, че законодателите не са имали предвид да намалят натиска върху здравната система, а да спазят конституционните права на пациентите. Поставянето под карантина ще може да става по телефона или по електронен път като така ще се облекчи работата на регионалните здравни инспекции. Акцент в гласуваните текстове е възможността, предоставена на здравния министър, в извънредно положение или извънредна епидемична обстановка да налага забрана за износа на лекарства, за да се гарантират количествата за нуждите на българските граждани. Народният представител за пореден път призова гражданите да спазват наложените противоепидемични мерки и да прекратят социалните контакти при съмнения за коронавирус. Той категорично се противопостави на опитите да се внушава, че в здравната система цари “хаос”, особено ако упреците идват от хора, включително депутати, които доскоро са пренебрегвали публично опасността от разпространението на Covid – 19.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2020
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ПОПУЛЯРНИ

Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen