Connect with us

Новини

Пак задкулисие в българския футбол

Published

on

Само ден след като кандидатът за президент на БФС Христо Порточанов обяви в предаването Код Спорт по ТВ+, че ако спечели избора за Президент на БФС водещо в работата му ще бъде принципност, морал и почтеност. Твърдо и ясно заяви, че мястото на президентите на футболните клубове е в Професионалната лига, а не в Изпълкома на БФС. Заявката на г-н Порточанов за коренни промени в работата на БФС доведе до създаване на цял щаб за противодействие на неговата кандидатура.

От какво Ви е страх господа? От силата на морала и почтеността ли? Или искате българския футбол да продължава да живурка в блатото на посредствеността, а Вие да си живуркате покрай него.

Едва ли обаче трезвомислещите хора, които ще бъдат делегати на Конгреса на БФС ще Ви позволят да продължите обезличаването на българския футбол.

Инициативен комитет за издигането на кандидатурата на Христо Порточанов за Президент на БФС

Новини

Финансовият министър: Без данъчна ваканция за бизнеса

Published

on

За бизнеса няма да има данъчна ваканция. Това стана ясно от участието на финансовият министър Кирил Ананиев в интервю в „Дарик радио“.

По отношение на разсрочването и опрощаването на данъци за бизнеса, Ананиев коментира още, че те вече са разсрочени веднъж. „Това е периодът, в който наистина вече трябва да бъдат внесени”, катерогичен е той. Във връзка с кредитната ваканция, финансист №1 посочи, че е решение на БНБ и банките дали отново да въведат мораториум. Тази седмица предстои да бъде направена нова мярка, която ще компенсира определен процент от оборота на фирмите, които са спрели да работят с последната заповед на здравния министър.

Ние сме с най-ниския дефицит, предвиждаме тази година да завършим с 4,4% дефицит. Като махнем COVID мерките, които са за 2,8 млрд. лв., дефицитът отива на 1,9%, каза още Ананиев.

По думите му, за 2021 г. предвиденият дефицит е 3,9%, а ако отново се махнат антикризисните мерки за 3,1 млрд. лв., то показателят пада на 1,5%. Финансовият министър припомни, че в други европейски страни дефицитите са за над 10%. Дългът ни в 2023 г., когато приключва тригодишната бюджетна прогноза, ще бъде 28,2% от БВП, смята той.

Continue Reading

Новини

Вицепремиерът Николова: Осигурихме над 2 млрд. лева в подкрепа на бизнеса и хората

Published

on

Досега държавата е осигурила над 2 млрд. лв. в подкрепа на хората и на бизнеса заради пандемията. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на посещението си във фабрика за дограма и преградни стени във Велико Търново.

“За мен като вицепремиер е изключително важно да виждам, че икономиката, макар и с въведените рестриктивни мерки и намален капацитет, работи”, заяви Николова. По думите ѝ най-важното в подобна обстановка е да се намери баланс между опазването на живота и здравето на хората, и работата на икономиката.

Според нея българското правителство прави всичко възможно да подпомага родния бизнес и предприемачи, които са поставени в изключително трудна ситуация заради пандемията от COVID-19. От фабриката обясниха, че са се възползвали вече от помощта на държавата в размер на 20 хил. лв. за дигитализация на производството.

Николова посочи, че досега по мярката „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ по ОПИК с почти 173 млн. лв. са подкрепени голям брой български предприятия.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ноември 2020
ПВСЧПСН
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al