Председателят на ОбС-Дупница Костадин Костадинов: Днес Дупница отдава почит на своя патрон – небесния закрилник на българския народ Св. Иван Рилски

Уважаеми съграждани,

Днес Дупница отдава почит на своя патрон – небесния закрилник на българския народ Св. Иван Рилски. Смиреният отшелник, лечителят, безсребърникът, посветил себе си в служба на Бога и прострял святата си десница над това място, което наричаме родно. Мястото, което всички носим в сърцата си, независимо в коя точка от света се намираме. Мястото, където са нашите близки, приятели, колеги и съмишленици, с което ни свързват спомени и мечти. Да, днес е ден за спомени и за мечти! Отдаваме почит на поколенията дупничани, които не са пестили усилия, за да направят града такъв, какъвто са го мечтали и гледаме напред към тези, на които ще го оставим.
Дупница е град с минало и с бъдеще! Това е градът на Христаки Павлович, гордо наричащ себе си Дупничанин, на фамилията Чапрашикови, на Никола Лазарков, на Щаба на легендарната Седма рилска дивизия, на Димитър Димов, на акад. Георги Наджаков, на Невена Коканова, на Леа Иванова… И днес славата му по света разнасят десетки творци, учени и спортисти, с които България се гордее! И това ни задължава да оставим назад конфликтите и негативизма. Имаме още много нерешени проблеми и много работа, но знаем, че пътят, по който вървим е верният, защото сме го избрали с убеденост и искреност, с грижа и внимание към хората. Имаме и много успехи, които не бива да омаловажаваме, тъй като са постигнати трудно. Искаме градът ни да се превърне отново в логистичния икономически център и в духовното сърце на Югозапада и можем да го постигнем заедно. Защото всеки дом се гради с любов и с вяра. А Дупница е нашият общ дом!
Честит празник! Обичайте Дупница!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене