Connect with us

Таблоид

Джино Бианкалана на гости в хотел Петрелийски – Огняново!

Published

on

Многократния победител във формата Биг Брадър и ВИП Брадър, Джино Бианкалана, избра хотел “ Петрелийски” в гърменското село Огняново за почивка през уикенда. Още не стъпил на входа на хотела, чаровният плейбой веднага не разпознат от свои фенки, които се втурнаха да се снимат с него. Джино бил придружаван от тайнствена руса непозната госпожица с която прекарали незабравими моменти , споделят ни от хотела.

Таблоид

Близо 1 500 ученици от Пиринско остават извън онлайн обучението заради липса на устройства

Published

on

В област Благоевград – 1492-а ученици остават извън дистанционното обучение заради липса на технически устройства, а 1055 нямат достъп до интернет.

“Това са около 6.5% от учениците в областта, деца от семейства с нисък социален статус. Данните са занижени с 2-3 пункта в сравнение с пролетта. Тогава проведохме благотворителна кампания, в която събрахме 70 нови и използвани устройства, които по надлежния начин предоставихме на учители и ученици, както и 90 интернет карти, които обезпечихме с финансовия ресурс, който събрахме в кампанията. От МОН също получихме голям брой устройства. Имаме и наличен финансов ресурс, чрез който сега подсигуряваме интернет карти. Вчера говорих с директора на училището в Микрево, за настоящия месец ще им дадем 20 карти”, каза в интервю за Радио Благоевград началникът на РУО-Благоевград Ивайло Златанов.

Teзи дни се е провела видеоконферентна връзка между началника на РУО Ивайло Златанов и директори на училища от областта.

“Получих информация, че процесът е добре организиран и се случва. Обучението в електронна среда от разстояние е по-слабо ефективно, защото липсва живият контакт. Осъществяваме и контролна дейност. Учителите в много населени места се справят перфектно. Наблюдаваме уроци във всички училища, аз вчера присъствах на урок по БЕЛ в Неврокопската професионална гимназия – урокът бе организиран фантастично”, допълни Златанов.

Continue Reading

Таблоид

Въвеждат безплатно паркиране в „синята зона” в Банско за електромобили, полиция, пожарна и спешни медици

Published

on

Нови промени в Наредбата за платено паркиране предвиждат в община Банско. Измененията засягат живущите на улиците, определени като „синя зона”, и правото им на локално паркиране. Регламентира се и безплатно паркиране за екологични автомобили и автомобилите на полицията, пожарната и Спешна помощ в тези зони.

Според новите промени в наредбата екологичните автомобили, които ще могат да паркират безплатно, са изцяло електрическите превозни средства, електрическите превозни средства с горивна клетка и двуколесните моторни превозни средства. За да се възползват от правото си, собствениците на такива превозни средства е необходимо да имат стикер от община Банско или друг документ, издаден от надлежен орган и доказващ вида на превозното средство. В наредбата ще бъдат описани и всички необходими документи, които трябва да се представят за издаване на стикер за безплатно паркиране.

Собствениците на такива МПС-та трябва да заплатят и еднократна такса в размер на 10 лева за издаването и активирането му. Липсата на стикер не дава право на безплатно паркиране на горепосочените автомобили и собствениците подлежат на санкция по общия ред. Той трябва да се поставя на видно място, което позволява осъществяването на контрол. Редът и условията за правото на безплатно паркиране и получаване на стикер са описани подробно в проекта на наредба, която утре ще бъде разгледана и подложена на гласуване в Общинския съвет в Банско.

Предлага се право на безплатно паркиране в зоните за платено паркиране да имат и автомобилите със специален режим, а именно полиция, пожарна и Спешна медицинска помощ при изпълнение на служебните им задължения. За тях не се предвижда издаване на стикер или друг документ.

Измененията на наредбата включват и някои промени за живущите на улиците, определени за „синя зона” или за почасово платено паркиране, които имат право на локално паркиране. За по-голяма яснота там се предлага изцяло да бъде променено наименованието на раздел II, глава трета от наредбата, която занапред ще стане „Режим на локално платено паркиране на МПС на живущите в зоните за почасово платено паркиране”. Досега в текста липсваше думата „живущите“. Според промените в това число спадат всички, които имат постоянен или настоящ адрес в имот, попадащ в зоните за платено паркиране. Така от него ще могат да се възползват и работещите в Банско, които са с настоящ адрес в града, както и ползвателите на служебни автомобили. И досега живущите в зоните с обособено платено паркиране имаха право на локално паркиране, но при малко по-различни условия.

Според предложените промени се въвеждат и някои допълнителни санкции за нарушителите. Такива се предвиждат за лицата, чийто автомобил е принудително задържан със скоба. При евентуално сваляне или повреждане на поставена скоба, или напускане на мястото на принудителното задържане на автомобила собственикът му дължи сумата по принудителното му задържане и стойността на повредената скоба.

Регламентират се допълнителни такси и за санкции и за принудително задържани с техническо средство скоба автомобили, които след края на определения в наредбата часови диапазон са принудително преместени в специализиран паркинг. Тогава освен глобата по общия ред ще се дължи и такса в размер на 50 лева, което представлява разноски по принудителното преместване, както и 2 лева на час във вид на такса за отговорно пазене в специализирания паркинг. На принудително отстраняване подлежат и всички паркирали в нарушение автомобили и заплащат същите такси.

Предстои новите промени в наредбата да бъдат разгледани на утрешното заседание на ОбС. /струма/

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al