Откриха млада жена с прерязани вени в планината над Дупница

линейка

28-годишната дъщеря на известно и много уважавано семейство в дупнишкото село Бистрица се опита да се самоубие, като преряза вените си в планината, пише вестник „Струма“ в днешния си брой. Бързата реакция на назначените охранители на селото и кмета Васил Бански спаси живота й. Тя е намерена в дере на 10 км височина в планината. До нея е открито писмо, книгата „Аз и хората“, тефтерче и химикалка. Вчера сутринта майката усетила, че дъщерята слязла от втория етаж на къщата и влязла в кухнята на първия етаж. Не я чула обаче да се връща в стаята й. Потърсила я, но леглото било празно. По него имало малко петно кръв. Уплашената майка излязла на двора да търси дъщеря си, но не я открила. Забелязала диря в ливадата до къщата им, която водела към планината. Потърсила помощ от кмета на селото Васил Бански. Той информирал полицията в Дупница.

Четиримата охранители от селотои полицаи започнали издирване, което продължило около 5 часа. Претърсили всеки храст и на едно място открили локва кръв и следи от лактите на момичето, което, след като прерязало вените си, пълзяло в опит да се качи на по-високо в планината.

Спасителите открили почти безжизненото тяло на момичето в дере наблизо. Закарали я до параклиса „Св. Мина“ близо до Вангелова чешма. Там чакала линейката на „Спешен център“-Дупница. Лекарите включили изгубилата много кръв млада жена на системи. Животът й е извън опасност.

Тя е с две висши образования. В края на предсмъртното си писмо е написала, че два пъти прави опит да сложи край на живота си, но третият ще бъде успешен. Майката е разпитана от криминалисти. Пред тях тя обяснила, че предния ден дъщеря й тръгнала при приятеля й в Благоевград, но се върнала. Той пък трябвало да дойде и да й гостува в Бистрица, но не дошъл. Най-вероятно любовна мъка е причина жената да посегне на живота си.

Е79

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене