Connect with us

ВМРО

ВМРО: Искаме наказателна отговорност за създателите на „В като вагина“, сред които е и БХК

Published

on

Това писание съдържа текстове и картини, които представляват квалифицирани състави от НК

Скандалната онлайн книга може да бъде прочетена от деца от всякаква възраст. Тя уж е предназначена за подрастващите момичета, но реално пропагандира избора на пол, насърчава мастурбацията. Съдържа рисунки с полови органи и насочва всички деца към сайтове и платформи, поддържани от различни НПО, които рекламират гей ориентацията.

Това ли е липсващото според авторите сексуално образование? Това е подбуда към децата за ранен полов живот с детайлни инструкции за реализирането му. По същество илюстрациите могат да бъдат определени като порнография.

За подобно подстрекателство към деца има квалифицирани състави в Наказателния кодекс на Р България. Ние призоваваме Прокуратурата да се самосезира и да започне проверка.

В онлайн изданието има цяла глава за мастурбация и още няколко подробни насочващи материали към избор на сексуален обект/партньор. Те са меко казано притеснителни. Кой от създателите и разпространителите на тази платформа може да гарантира, че деца на 8, 9 или 10 години, примерно, няма да прочетат и видят неща, които са квалифицирани като състави от Наказателния кодекс в Глава Втора. Престъпления срещу личността. Раздел VIII. Разврат.

За нас от ВМРО това е тийнейджърският вариант на Истанбулската конвенция, но в много по-скандална опаковка. Държавата в лицето на Прокуратурата, но и на Министерството на науката и образованието, и Министерство на здравеопазването, трябва да се намеси и да спре разпространението на това „четиво“. Въпросното, предлагано като образователен „флагман“ на „женствеността“ помагало. То съдържа твърдения за несъществуващи стереотипи, за правата на жените и отношението към тях в България, които не отговарят на истината.

Това е провокация и търсена манипулация!

За нас от ВМРО подобни писания са продължение на вкараните в Резолюцията на ЕП теми за правата на гейовете, малцинствата и Истанбулската конвенция.

Но и нещо повече – инструкции за ранно полово съзряване за деца с нагледен материал. Разбира се и това не минава без явната подкрепа на антибългарския хелзинкски комитет. Той беше на първа линия и при дебатите срещу България в комисията LIBE.

Кой дава право на когото и да било да посяга на нашите деца ни и на българските жени?

Задълбочен анализ на съдържанието на платформата показва, че още от самото начало авторите правят твърдения за 60% неграмотност на жените по отношение на половите им органи. (стр. 13). Вкарват се подобни цифри и внушения и по отношение на оказван системен тормоз и стигми като в този цитат например:

стр. 13 от „В като вагина“

Тя е трябвало да бъде скромна и примирена и да прикрива сексуалността си, която била възприемана като нещо тайно и греховно. Уви, тази стигма все още не е пълно преодоляна“; стр. 16.

стр. 16 от „В като вагина“

Или това: „… Според статистиките всяка трета жена или момиче в България е пострадала или страда от някаква форма на насилие.“, стр. 223.

стр. 223 от „В като вагина“

Ние от ВМРО питаме дали под подобни твърдения е взето предвид и това, че българските жени могат да приемат като насилие и психическия тормоз, оказван по различни канали от същите тези НПО-та. Които обясняват денонощно, че да сме хетеросексуални е срамно и да възпитаваме децата си в християнските ценности и морал е остаряло и упадъчно. Или, че едва навлезли в юношеска възраст деца могат да избират пола си, да мастурбират и да го правят показно?

Защото именно в тази насока се развива сюжетната линия и цялостното внушение на богато описаните и илюстрованите с полови органи текстове. Вулви, клитори и всякакви онагледени части от женската полова система не са обидни и унизителни за жените, излагани на показ, според авторите. Но е обидно и унизително по принцип да си жена в България, според същите тези текстописци.

Отново двойните стандарти до болка познати ни от инструментариума и похватите за манипулация, прилагани от определени НПО-та.

Продължаваме с примерите: Книгата е предназначена за „всички момичета (и не само) – увод“; Стр. 128-129 – обяснението на „Пол“ извън биологичния – момче и момиче се описват като приписан пол. Сексуалната идентичност се описва като нещо различно от биологичния пол;

стр. 128-129 от „В като вагина“

132 стр. „… Няма нищо странно в това кого харесваш и от какъв пол е…“;

стр. 132 от „В като вагина“

стр. 126, 136-137 има определение и се пропагандира ЛГБТИ движението, както в цялата глава 9 на т.нар. книга чрез препратките към сайтове за въпроси и помощ и т.н.

стр. 136-137 от „В като вагина“

Отделно внимание обръщаме на този цитат: 138 стр. – „Не всеки с матка и менструация е жена. Това могат да бъдат трансмъже и интерсекс хора или хора, които използват друг термин, за да се определят.

стр. 138 от „В като вагина“

Както и на цитатите:Понякога обществото ни кара да се срамуваме, когато кървим“ – стр. 118;

стр. 118 от „В като вагина“

Липсата на свободен и неформален разговор за женската анатомия и нейните функции е изключително тревожна и ни оставя неподготвени“ – стр. 122.

стр. 122 от „В като вагина“

Това е манипулативно, недопустимо и обидно и в първия, и във втория случай. Първият цитат отрича медицината и човешката анатомия, а вторият налага стигми, които не съществуват в българското общество. Все още нямаме научни данни мъж да е забременял по естествен път. Т.е. няма и доказателства, че лице, което не е от женски пол може да има матка и менструация. Всички подобни твърдения за нас са манипулация и изкривяват разбиранията на децата за естествения житейски цикъл. А също и за физиологията и предназначението на телата им и органите в тях.

Цитираните проучвания, на които се базират голямата част от заключенията на авторите за стигмите над жените в България, са извадени от контекста на всякаква статистическа истина. България не е в третия свят. Сигурно в Африка и Близкия Изток има забрани и рестрикции за жените, но тук, у нас, това не е така. В България жената винаги е била на почит. Това се вижда и от художествената ни литература.

Да се твърди, че жената е вкарана в тъмно мазе и е унижавана и малтретирана, безгласна и изтормозена, нямаща право да говори за месечното си кървене, докато „менструира“ хлипайки в ъгъла, е меко казано подвеждащо. То цели само и единствено дискредитиране на обществото ни, както и подценява и унижава личността на българката. А българката е горда и достойна жена!

Всички тези радетели на права и свободи, които стоят зад финансирането на подобни безобразни проекти, да бяха помислили за милионите жени мюсюлманки. Те живеят без никакви права и биват обрязвани и обезобразявани, преди да размахват пръст на нас, тук в европейска България. Ето го и поредното лицемерие на правозащитниците.

Защо вместо да ходите да се погрижите за тези безгласни жени Вие за пореден път сочите собствената си държава с пръст и унижавате сънародничките? Като ги поставяте в една графа с безправни, убивани с камъни по улиците клетници?

Уви, отговорът е ясен!

Но и това не ни изненадва, предвид обвързаността на този проект с НПО като БХК и сродни подобни, които може да намерите като позиции в упоменатите в глава 9 сайтове. Че то и проектите, от които се препитават лъсват и цифрите, които се отпускат по тях. Всичко, както и текстовете на Истанбулската конвенция, които скандализираха обществото ни, са вкарани само в името на няколко милиона допълнително по сметките на разни самозвани правозащитници.

Ето защо ние от ВМРО категорично се противопоставяме на подобни провокативни писания да бъдат достъпни за българските деца. Опитите за прокарване на джендър образованието в училищата през Истанбулската конвенция бяха спрени от нас.

Призоваваме главния прокурор Иван Гешев, както и МОН и МЗ да предприемат необходимите мерки за НЕЗАБАВНОТО спиране на разпространението на „В като вагина“. Настояваме и за наказателна отговорност на авторите, илюстраторите и всички! А също и които имат пръст в реализирането на този недопустим, извратен и скандален проект.

Текстовете в съдържанието на платформата са вредни и не целят сексуалното ограмотяване на подрастващите деца. Те само могат да доведат до дезинформация и деформиране на психиката на децата.

Още изображения от „В като вагина“ вижте тук>>>

ВМРО

Ангел Джамбазки: Хората ще забележат, че са гласували за г-н Трифонов, а са получили г-н Доган

Published

on

Избирателите гласуваха наказателно срещу последното управление, а не в търсене на нещо друго.

Така Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО, анализира слабите резултати на патриотичната коалиция на изборите пред БНР.

Посланията ни към избирателите бяха верни. Ние вярваме, че не трябва да се прави компромис с българския интерес в Македония. Вярваме, че необразованите не трябва да гласуват. Вярваме, че не трябва да се прави компромис с битката срещу битовата престъпност. Но избирателите гласуваха наказателно срещу последното управление, а не в търсене на нещо друго, коментира той.

В интервю за предаването „12+3“ той допълни:

Слави Трифонов ме изненада с маниера и поведението си, изненада и всички останали. Той предложи екзотичен вариант… Екзотично разбиране е за нови лица да са хора, които са имали стаж два мандата в държавата и са били близки с ДПС. За мен на този проект – ИТН, е акуширано в близки или стоящи в ДПС страни. Хората ще забележат, че са гласували за г-н Трифонов, а са получили г-н Доган.

Според него ИТН предлагат този кабинет, защото си мислят или че хората помнят малко, или май тази банка с кадри се оказва банката на ДПС.

Ангел Джамбазки не се нае да гадае дали предложението на Трифонов за правителство ще мине в пленарна зала. Единствено предполагам, че ще има опасения от тези, които сега влезнаха в Народното събрание, че при избори трети път вече ще се обърне общественото мнение срещу тях. Друг фактор е доколко има обещания за властови позиции и договорки – спомняме си разговора между Бабикян от „мутрите“ и Камен Костадинов от ДПС, посочи заместник-председателят на ВМРО. Тези, които искаха да „изчегъртват“ ДПС, всъщност им дадоха безкраен брой секции в Турция, напомни още той.

По думите му във ВМРО винаги има готовност за нови избори, но сега трети избори, предсрочни, не биха били полезни за държавата.

Според Джамбазки нови избори ще доведат до проблем при предстоящите президентски избори, тъй като не може да има избори за парламент и за президент по едно и също време.

Continue Reading

ВМРО

Председателят на Общински съвет Благоевград – Радослав Тасков: Общински съвет Благоевград ще очаква от Илко Стоянов да се придържа към това, което обеща по време на предизборната си кампания – ново начало и нов път за общината!

Published

on

Днес, Илко Стоянов Стоянов положи клетва и встъпи в длъжността кмет на Община Благоевград. Това се случи по време на тържествена сесия на Общински съвет Благоевград, на която, от мое име и от името на общинските съветници, пожелах на новия кмет успешен мандат.
Общински съвет Благоевград ще очаква от Илко Стоянов да се придържа към това, което обеща по време на предизборната си кампания – ново начало и нов път за общината!
Ние ще бъдем до него в този път, като хора, които ще му помагат, но и като коректив, ако реши да се отклони от пътя, по който е поел. Пътят е само напред и нагоре, така че на добър час, г-н Стоянов. Нека си пожелаем по-добри времена за Благоевград!

 

Continue Reading

ВМРО

Джамбазки след изборите благодари на съратниците си

Published

on

Нашите задачи си остават, казва евродепутатът от ВМРО

Съратници от ВМРО и съмишленици от Българските Патриоти, сърдечно благодаря за подкрепата, доверието и усилието в тези тежки за нас политически времена.

Нова написа във „Фейсбук“ заместник-председателят на ВМРО и евродепутат Ангел Джамбазки.

Истински героизъм бе да се работи за каузата на българския национализъм, патриотизъм и родолюбие на последните два избора. Видимо обществените настроения днес не са в подкрепа на нашите идеи. Това има своите обяснения, нека да видим окончателните резултати. Тогава ще трябва да направим своите изводи, пише още Джамбазки.

Още веднъж – сърдечно Ви благодаря, български патриоти, родолюбци, националисти. Поздравявам тези политически сили, които смятат себе си за победили. Пожелавам им разум и мъдрост. Предстоят им нелеки задачи по управлението на Отечеството, продължава той.

Нашите задачи си остават. А именно – защита на каузите на просветения български национализъм. България е еднонационалната, суверенна държава на етническата българска нация. За нас, българите, Македония е българска, категоричен е Ангел Джамбазки.

България над всичко! Да живее България!

Continue Reading

ВМРО

След публикация в Топ Преса: Уволниха директора на Басейнова дирекция в Благоевград!

Published

on

Бившият областен управител на Благоевград Владимир Димитров е новият директор на Басейнова дирекция Западнобеломорски район.

Със заповед на МОСВ е отстранен директорът на Басейнова дирекция – Благоевград Момчил Пашов.

Уволнен е и шефът на РИОСВ Ангел Георгиев. Мотивите за детронрането им не се съобщават официално. На мястото на Момчил Пашов, който ръководи Басейнова дирекция от април миналата година, е назначен бившият областен управител в Пиринско и ексшеф на полицейската дирекция в Благоевград, Владимир Димитров. Само преди месец Момчил Пашов бе реабилитиран за конфликт на интереси от Антикорупционната комисия на Сотир Цацаров. Срещу него бяха разгледани 4 сигнала за неправомерно увеличение заплатата на негова приятел в дирекцията Елена Аргирова. Имаше и други набеждавания, вероятно от негови подчинени. Във всички сигнали се твърдеше, че Момчил Пашов е във фактическо съжителство с колежката си Елена Аргирова, главен експерт в дирекция „Планове и разрешителни“ на дирекцията, и това е в нарушение на чл. 7, ал. 2, т. 1 от Закона за държавния служител. Според този текст „Не може да бъде назначавано за държавен служител лице, което би се оказало в йерархическа връзка на ръководство и контрол със съпруг или съпруга, с лице, с което е във фактическо съжителство, роднина по права линия без ограничения, по съребрена линия до четвърта степен включително или по сватовство до четвърта степен включително“. Дело обаче не бе образувано.

Това което остана скрито е фактът че Топ Преса изпрати сигнал по темата ни за афера на благоевградски активисти на ВМРО, за удължаване на разрешителното за водоползване и водовземане на от р. Ощавска, в землището на кресненското село Ощава.Медията ни разкри, че дружеството, Темида 2005” ООД имало разрешително за водоползване от 2007 г., което било двукратно продължавано с цел изграждане на МВЕЦ, което трябвало да стане до края на 2018 г. Тъй като строителният обект не бил завършен, управителят на фирмата Георги Гоцев подал заявление за продължаване срока на действе на разрешителното. Странен факт, че съпругата на Гоцев – Нели Гоцева е началник отдел планове и разрешителни в “Басейнова дирекция” – Благоевгразд и вътре движи документите на мъжа си и прокарала разрешението, което е повече от скандално.
Статията ни излезе на 29 юни, същият ден беше подаден сигналът ни, фактите по който бяха удостоверени и шефът на институцията уволнен. Очаква се отстраняването и на Гоцева и даването на схемата на прокурор.

ВМРО афера с един мини ВЕЦ, дъх на корупция,”Басейнова дирекция” и много конфликт на интереси…

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

ПОПУЛЯРНИ