Connect with us

Политика

Борисов: Благодаря на колегата Радев, за това, което е казал на… ВИДЕО

Published

on

ЕК даде своите указания, макар и много закъснели, по темата за COVID, посочи премиерът

Аз благодаря на колегата Радев, че е заявил, пред колегата Мицотакис, че България е мощна сила. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

“Фич” отново са повишили кредитния ни рейтинг на ББР. Това е хубаво да се пусне и да се знае и да опонираме на всички, които са опитват да кажат, че не се случват хубави неща. Президентът Радев вчера много е хвалил България, премиерът Мицотакис ми съобщи”, каза още той.

Всички заедно трябва да разберем, новините по цял свят – новина номер едно е COVID. И това хаотично затваряне. Нашето мнение е, че децата не трябва да се спират от училище и да се отделят от средата”, посочи премиерът.

ЕК даде своите указания, макар и много закъснели, по темата за COVID. Но за ваксините съм много доволен и приветствам бързината, с която действа Комисията. Много е важно да бъде на достъпна цена за всички граждани от ЕС. Вирусът мутира много. Трябва да се доверяваме на професорите и да не експериментираме по здравни теми. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел.

Стриктен контрол на това, което сме разпоредили в момента. Всеки един българин да знае, че пазейки него, пази и този до него, икономиката, бизнеса и туризма, призова министър-председателят. Психическото здраве на хората, паниката и стресът, който се насажда във всяка една държава-членка, са изключително опасни. Икономиките няма да издържат, коментира той по повод прилагането на по-тежки мерки срещу разпространението на коронавируса по света.

Той отбеляза, че ЕС категорично е припомнил, че на 31 декември тази година трябва да се реши въпроса с Брекзит.

Към този момент не можем да кажем, че това ще се случи. Изключително ще е лошо за Великобритания и за ЕС Брекзит без сделка. Надяваме се да се постигне съгласие, защото икономиките ни са много свързани, добави Борисов.

“Икомониката в този ред на мисли, е застрашена. Този план за възстановяване, който приехме, не е още ратифициран в ЕП. Все още за тези пари, които мислехме, че са пръснати в европейските икономики, процедурата още не е стартирала и излязла на пазарите.

Зелената сделка, за която в България, за съжаление, не искат да говорят много. Трябва да мислим не само за придобиване на нови мощности. През 2050 г. трябва да има неутралност – това означава да няма вредни емисии. Промените в климата са такива, че сме длъжни да го направим, обясни премиерът.

Blitz.bg

коментара

Advertisement
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Политика

Кризисният щаб в Доспат: Бъдете отговорни!

Published

on

Поради увеличаване на потвърдените случаи на COVID-19 на територията на област Смолян и констатирани нарушения при прилагане на противоепидемичните мерки,  кметът на Община Доспат със своя Заповед № А-578/08.10.2020 г. е изградил звено от длъжностни лица за Община Доспат, на които е възложено:

  • Да упражняват строг контрол за спазване на въведените противоепидемични мерки по време на провеждане на масови мероприятия на закрито във всички общински структурни звена, сгради и обекти, вкл. на търговски обекти и обществения превоз на пътници.
  • Да следят за наличието и правилното носене на защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата на всички лица във всички общински структурни звена, сгради и обекти, вкл. на търговски обекти и обществения превоз на пътници, като не се допускат лица без наличие на такава.
  • Да съставят актове за установяване на административни нарушения по смисъла на чл.209а, ал.1 и ал.2 от Закона за здравето.

Нека спазваме въведените противоепидемични мерки, за да ограничим разпространението на инфекцията сред населението на Община Доспат!

Нека бъдем съзнателни и отговорни към собственото си здраве и това на близките ни!

БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ОТГОВОРНИ!

коментара

Continue Reading

ГЕРБ

Народният представител Александър Мацурев: От изключително значение е настоящите противоепидемични мерки да бъдат спазвани стриктно от всички

Published

on

Взех участие в работна среща в община Банско, на която обсъдихме мерките за подготовка за предстоящия зимен сезон. От изключително значение е настоящите противоепидемични мерки да бъдат спазвани стриктно от всички. Само това ще гарантира възможно най- нормално протичане на сезона. Вярвам, че предвид нелеката ситуация пред която е изправен туристическия бранш у нас и в света, по-важно от всякога е рекламните кампании на Банско да бъдат насочени към туристите от България и съседните държави. Искрено се надявам, че макар предизвикателствата,ще има успешен туристически сезон. Това зависи обаче от самосъзнанието и личната отговорност на всеки един от нас да спазва мерките. Само единни можем да преодолеем това препятствие. Утре в гр.София ще се проведе среща,където ще се изслушат вижданията на туристическия бизнес за мерките за реализиране на възможно най- нормален зимен сезон. Дай Боже да успеем. На първо място, преди всичко стои здравето! За това нека бъдем отговорни и да се пазим сами!

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ