Официално: Уволниха Муса Палев

104125-Dimitrov-Palev

Димитър Димитров е новият областен управител на Благоевград

Димитър Димитров е новият областен управител на Благоевградска област. Това реши преди минути Министерски съвет. Точката за освобождаване на Муса Палев и назначаване на Димитър Димитров беше под номер едно в дневния ред на седмичното заседание на правителството.

Както E79news писа, номинацията на Димитър Димитров за губернатор на Пиринско бе направена веднага след като служебният кабинет встъпи в длъжност. Още тогава стана ясно, че приоритетна задача на правителството на Георги Близнашки е смяна на най-важните представители на държавата в регионите, а именно областните управители. Особено в области, където назначаването на губернатори от ДПС предизвика широко обществено недоволство, какъвто е примерът с Благоевград и Пловдив. От днес с нови областни управители ще бъдат още Русе, Монтана и Плевен.

Димитър Димитров е бивш директор на „Благоевград – БТ“ в периода 1999-2001 година. Той е бивш общински съветник в Благоевград от листата на СДС.

Церемонията по предаването на властта от Муса Палев на Димитър Димитров ще бъде проведена, веднага след като заповедта за назначаване на новия губернатор пристигне в областна администрация. Димитров ще бъде начело на областта до провеждането на извънредните парламентарни избори на 5-ти октомври и назначаването на губернатор от спечелилата изборите партия.      

Автор: Борис Димитров, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене