Болницата в Гоце Делчев поиска още 12 легла за болни от COVID-19

Ръководството на здравното заведение в Гоце Делчев е поискало още 12 легла за инфекциозното отделение. Всички легла в Инфекциозното отделение в болницата са запълнени Това съобщи БНТ.

Има недостиг и на медицински персонал. В инфекциозното отделение работят трима лекари, а във вътрешно – петима. Две медицински сестри са под карантина, от административния персонал болните са 5.

През последните месеци област Благоевград е в топ 3 на заразените с коронавирус. Управителят на МБАЛ „Иван Скендеров“ Петър Филибев апелира към гражданите да бъдат по-търпеливи, по възможност веднага ще бъдат приети. Медицинският персонал няма вина за недостига на легла за лечение на коронавирус, каза още той.

Столични анестезиолози помагат в болницата в Гоце Делчев на ротационен принцип

Медиците прекарват около седмица в лечебното заведение

Припомняме, на 11 март стана ясно, че 14 лекари от болницата в града са подали оставки заради несъгласие с начина на управление на лечебното заведение. Недоволството на медиците е още от декември миналата година.

Преди това беше съобщено, че Върховната административна прокуратура е разпоредила проверка по случая.

Месец по-късно на 14 април бе уволнен управителят на болницата в Гоце Делчев. Решението беше взето на сесия на Общинския съвет.

На 20 август бе съобщено, че е починал началникът на реанимацията в Гоце Делчев д-р Милан Първанов.

На 13 септември анестезиолози от София, бяха изпратени в болницата в Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене