Засилват контрола срещу COVID-19 в Пиринско, полиция, общинари и здравни инспектори тръгват на проверки

Засилват противоепидемичния контрол в Благоевградска област. Това се налага заради ръста на заразени с COVID-19 в региона.

Днес областният управител Бисер Михайлов, в качеството си на председател на областния оперативен щаб, проведе видеоконферентен разговор с кметове на общини в Пиринско. По време на онлайн срещата бе обсъдена ситуацията с коронавируса.

Беше решено от 15 октомври да започнат засилени проверки на територията на област Благоевград, в частност на територията на всички общини за спазване на противоепидемичните мерки, въведени със Заповед на здравния министър.

От утре се ограничават и масовите мероприятия на територията на общините с повишена заболеваемост. Това ще решават самите кметове по места, по тяхна преценка.

Иначе в проверките ще бъдат включени служители от общинските администрации от цялата област, от ОДБХ – Благоевград, РЗИ – Благоевград и МВР – Благоевград.

При констатиране на нарушения, относно неспазването на противоепидемичните мерки /неспазване на физическа дистанция, редовно проветряване и дезинфекция на работните помещения, неносене на лични предпазни средства и други/ ще се съставят актове за установяване на административни нарушения.

За последното денонощие в Пиринско са констатирани 86 новозаразени с опасиня вирус, като само в Благоевград са 37.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене