Слънчево време днес, кога започват валежи

Днес ще е предимно слънчево. До обяд мъглите ще се разсеят. След обяд облачността над Западна България ще се увеличи, а през нощта срещу вторник ще започнат валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен южен вятър. С него дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 21 и 26 градуса.

Черно море

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта в отделни райони ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 21 и 24 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, като вечерта ще започне да се усилва.

Планините

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността от запад ще се увеличи. Ще духа умерен южен вятър, който вечерта ще се усили. Ще е по-топло, с максимална температура на 1200 метра около 17 градуса, на 2000 метра – около 10 градуса.
Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

През седмицата

Във вторник, 13 октомври, облачността над страната ще бъде значителна и на много места ще има валежи, преди обяд в Западна и Централна България, а до вечерта – и на изток. В югозападните райони валежите ще са временно интензивни и значителни по количество. Ще се усили вятърът от юг-югоизток, а по-късно от северозапад ще прониква студен въздух и температурите ще започнат да се понижават. Максималните температури ще са в широки граници: от 15-16 градуса на места в Западна България, до около 24 градуса в източните райони.

В сряда, 14 октомври, облачността бързо ще намалее до предимно слънчево време. Вятърът ще е слаб, от запад-северозапад, в котловините ще стихне. Сутринта ще бъде хладно с минимални температури предимно между 5 и 10 градуса, а максимални – между 18 и 23 градуса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене