Трагедия и в сатовчанското село Кочан –  почина  заминалият  преди няколко дни  на работа в Англия, 58 годишния Цанко Даутев – Рейгъна

Черните  дни за община Сатовча продължават, след случая с 36 годишния мъж от Ваклиново който  бе намерен пребит и газен с  автомобил в Стара  Загора, днес дойде новината и за друга трагична смърт този път зад граница.

Съобщено е било на близките на 58 годишния Цанко Даутев   от Кочан ,известен в селото  като „Рейгън“ ,че е той е починал в Англия дни след като е заминал там на работа.

На вторият си работен ден , Цанко се оплакал на колегите си, че не се чувства добре и  няма да отиде същият ден на работа .Като се прибрали от работа, съквартирантите на Цанко го намерили издъхнал.

В селото  се организират да съберат пари за да транспортират починалия мъж за погребение в родното му село .Необходимата сума обаче е голяма  и не се знае дали ще бъде събрана коментират в Кочан.

Другият по- евтин вариант при подобни случаи е кремиране на тялото в Англия и транспортиране на  урната  с праха на починалия до  България .

Семейството , близките и  хората от цяло Кочан са в потрес от нелепата смърт на Даутев който е починал в Англия едва след  вторият си работен ден .

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене