ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ПОЛЕГНА НА СОРОСОИДИТЕ, ПРАВИ КОНФЕРЕНЦИЯ С КРЪГА „КАПИТАЛ“. БАКТЪН ВСЕ СОРОСОИДИТЕ ДА СЕ ИЗЖИВЯВАТ КАТО „СТОЖЕРИ“ НА СВОБОДНОТО СЛОВО!

Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите, организира международна конференция за свободата на медиите в София на 12 октомври 2020.

Шокиращо е, че сред поканените се открояват най-яростните противници на БСП, които заклеймяват партията и я громят публично и непублично. След като се събра в Брюксел със Сергей Станишев, чиито крайни неолиберални възгледи са ясни на българите отдавна, сега и тя започна да работи в същата посока.

Лектори са ПР-ката на Иван Костов – Стояна Георгиева, главен редактор на анти-БСП сайта „Медиапул“, Силвия Великова (соросоидният глас на БНР), Галя Прокопиева, главен редактор на в. Дневник и съпруга на медийния олигарх Иво Прокопиев, Светослав Терзиев от в. Сега и Къдринка Къдринова от платформата на вътрешната опозиция на БСП – сайтът Барикада. Модератор в Георги Готев от EURACTIV България. Гостите от чужбина са от Съвета на Европа и „Репортери без граници“.

Единствените неща, които обединяват групата събрана от Йончева с парите на европейските данъкоплатци са: дългогодишна работа и омраза към БСП, лобиране за Истанбулската конвенция, лобиране за прием на бежанци, клинична русофобия, даване на гласност на правата на всякакви малцинства, включително македонско.

Кръгът „Капитал“ и „Отворено общество“ доказано са в една група с Йончева. Най-циничното е, че тя прави конференцията с пари, които трябва да отиват за каузите на БСП.

Изумително е как така единствено като „сторожници“ на „свободата на словото“ са подбирани единствено соросоидните журналисти, като че в България други няма, освен тяхната „секта“.

Още по-изумително е как Елена Йончева, която иначе се изживява като „разследваща журналистка“, не се напъна да потърси журналисти, далеч от пъченето на соросоидната „секта“ и които наистина водят битка за свободата на словото, за разлика от корпоративните соросоиди, макар и в презрително наричаната от „сектата“ на соросоидите – провинция.

Изобщо, тия лиготии, наречени „конференции“ за „свобода на словото“ в Брюксел са абсолютно нефелни и без никакъв ефективен резултат. Освен да се пръскат и усвоят едни пари, и накои да си начешат егото. Внезапно събудили се „жертви“ на мачкането на свободата на словото у нас.

Програма:

ПАНЕЛ 1

Как може да помогне ЕС?

  • Европейските инструменти за ефективен медиен мониторинг – какво може да се направи?
  • Медиен плурализъм, прозрачност на собствеността на медиите, фалшиви новини и пропаганда – състояние и бъдещи стъпки.
  • Връзката между свободата на медиите и борбата срещу корупцията по високите етажи. Защита на разследващата журналистика.

ПАНЕЛ 2

Чува ли ни Европа?

  • Състоянието на медийната свобода в България – защо България изостава в международните класации и анализи?
  • Новият български медиен закон – запълване на сегашните празнини или натрупване на още проблеми?
  • Бъдещи предизвикателства и възможности: проправяне на пътя към нормалността. Свободни медии: conditio sine qua non (лат. условие, без което не може) на демокрацията и върховенството на закона.

Програма

15:00 – 15:20 Въведение и встъпителни изявления

15:20 – 16:15 Дискусия

16:15 – 17:00 Въпроси и отговори

Панелистите от чужбина ще се включат онлайн, а останалите ще имате възможност да видите в залата на София Хотел Балкан.

Конференцията ще може да се проследи и онлайн –

в страницата на Елена Йончева във фейсбук

https://www.facebook.com/YonchevaElena

в страницата EURACTIV България във фейсбук

https://www.facebook.com/euractiv.bg

както и в платформата zoom с регистрация на адрес

https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_9jfDqvIpRfe-dy42e79xzQ

afera.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене