Петнадесет години затвор получи Гюлтекин Карабайрямов от Вълкосел, убил по особено жесток начин съселянина си Муйдин Дураков

На 08.10.2020 г., съдът се е произнесъл с осъдителна присъда спрямо Гюлтекин Карабайрямов от сатовчанското село Вълкосел, предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград за извършено от него убийство – престъпление по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 от НК.

На убиецът е наложено наказание от петнадесет години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.

Към 2018 г. подсъдимият Гюлтекин Карабайрямов живеел заедно с майка си в дома им в с. Вълкосел.

През м. май 2018 г. мъжът заминал да работи във Великобритания, където се запознал с жена с инициали  А.Б.  Двамата работели заедно във ферма, постепенно се сближили и заживели на семейни начала. Имали намерение да се оженят и да живеят в дома на подсъдимия в с. Вълкосел заедно с трите й деца . Роднините на мъжа не одобрявали тази връзка, настоявали той да я прекъсне. Въпреки това, тогава 33 годишния Карабайрямов продължил отношенията си с  жената.

Няколко месеца по-късно подсъдимият се върнал от чужбина, за да ремонтира дома си, с оглед плановете си за предстоящ брак. Жената с която той живеел на семейни начала  също планирала да се прибере в България. Близките на Карабайрямов

научили за това, като се обадили на жената, за да й заявят, че не е желана нито тя, нито децата й.

От своя страна  тя  казала на Карабайрямов , че ще се омъжи за него само ако той дойде да я иска за жена с майка му и брат му, но в противен случай ще го напусне и ще се омъжи за друг. След това спряла да отговаря на телефонните му позвънявания и го блокирала в социалната мрежа „Фейсбук“. Тези обстоятелства силно разстроили подсъдимия, който се чувствал предаден от близките си и отчаян, че не може да осъществи съвместните си планове . Поради това започнал често да употребява алкохол.

Вечерта на 19.10.2018 г. той отишъл в бар „Виктория“ в село Вълкосел, където консумирал алкохол. Около полунощ, след като приключила музикалната програма, подсъдимият седнал на маса с други клиенти на заведението. Единият от тях – Муйдин Дураков , започнал да говори на

Гюлтекин Карабайрямов за  изгората му . Казал му, че тя е неморална жена и ще го използва заради парите му, след което ще го изостави. Нарекъл го „глупак“.

Не след дълго двамата последователно напуснали бара. Подсъдимият настигнал Дураков  на ул. „Люляк“. Отново започнали да говорят. Карабайрямов се подразнил от думите, казани за въпросната жена и нападнал опонента си с юмрук в главата. Пострадалият паднал, като междувременно Карабайрямов намерил наоколо летва и започнал да нанася удари с нея.

Същата се счупила и той взел камък, с който няколкократно ударил  в лицето адналия на земята Дураков. Гюлтекин Карабайрямов продължил да нанася удари по лицето на лежащия на земята мъж с по-голям камък.

След като приключил с побоя, Гюлтекин Карабайрямов се прибрал вкъщи много уплашен, като споделил на майка си, че е  убил Муйдин Дураков.

Дал й дрехите си, които тя изгорила, тъй като по тях имало следи от кръв.

Около 2 ч. през нощта подсъдимият се върнал на местопрестъплението, като установил, че Муйдин Дураков не диша и отново се върнал у дома си. Трупът на пострадалия мъж бил открит няколко часа по-късно от жител на селото, който уведомил полицейски служител за това.

В хода на разследването авторът на престъплението е бил бързо установен.

От извършената съдебномедицинска експертиза е видно, че смъртта Муйдин Дураков се дължи на несъвместима с живота тежка, черепно мозъчна травма.

Осъдителната присъда може да бъде обжалвана и протестирана пред Софийския апелативен съд в законоустановения срок.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене