ГЕРБ поиска оставката на депутат от БСП за обида към българите

Социалистът Иво Христов е рецидивист, заклеймиха го младежките членове на управляващата партия

Депутатът от БСП Иво Христов трябва да подаде оставка заради обидни изказвания към българските граждани. За това настояха от младежката организация на ГЕРБ на специална пресконференция.

Повод за искането им стана интервю на Христов пред bTV, в което той заявява: “Както сме го подкарали, нас преди 30 и кусур години ни управляваше Тато, след това дойде Командира, след това Дедо, след това Баце. Следващият пак трябва да бъде някакъв такъв – родителски надзор да осъществява над инфантилното българско население.”

Социалистът, който е професор по социология, е известен най-вече със свое предишно изказване, за което се твърди, че е казал, че българското население се състои от “80 процента дебили”.

„Като млади, интелигентни хора, които не се припознават като инфантили и дебили, смятаме, че проф. Иво Христов няма нито моралното, нито политическо право да представлява българския народ в Народното събрание … Такова унижение, такава тежка конфронтация с българския народ, такава обида в национален ефир, не може да бъде подмината с лека ръка“, обявиха комсомолците на ГЕРБ. И задочно запитаха соцлидера Корнелия Нинова и съпартийците на Христов дали подкрепят думите му или ще се дистанцират от изказването му.

От младежката организация на ГЕРБ се зарекоха да настояват пред своята партия и останалите парламентарни политически сили да коментират изявлението, защото „това е рецидив, това е втори път, в който се повтарят подобни унизителни тези“.

СИНЯ ПОДКРЕПА

По-късно Христов беше яростно заклеймен и от младежите на СДС. „Живото хибридно оръжие – професор „80 процента дебили“, днес отново обиди българското население, като го нарече „инфантилно“  и заля ефира с  антиевропейска пропаганда”, обявиха от синия комсомол.

Те обвиниха соцдепутата, че наредил министър-председателите, „благодарение на които влязохме в НАТО, ЕС и чакалнята на еврозоната, в една група с комунистическия сатрап Тодор Живков”, а в същото време пропуснал да спомене подкрепените от БСП премиери, които „доведоха България до безпрецедентни икономически, продоволствени и политически кризи”. И накрая също поискаха неговата оставка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене