Двама петричани и двама радомирци задържани за отвличане на микробус с пътници


белезници

Двама петричани и двама радомирци са задържани за отвличане на микробус с пътници.

Екшънът се разиграл вчера, на разклона за пернишкото село Драгичево, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 18.10 часа в полицията сигнал подал 39-годишен пловдивчанин, шофьор на микробус  „Мерцедес”, че неизвестни го свалили и отвлекли буса.

Обяснил също, че извършвал превоз на пътници за чужбина и с него пътували още четирима души. Потърпевшият уточнил още, че похитителите пристигнали с лек автомобил „Ауди”.

Незабавно били предприети оперативни действия. Полицейски автопатрули блокирали целия район на Перник и изходите за столицата. След кратко издирване леката кола и бусът били настигнати и спрени на първокласен път І-6, в района на бившия клон „Мир”.

Задържани са четиримата извършители – 38-годишните А.Ж. и З.Е. от Петрич и радомирците Ж.Т. /29 г./ и 24-годишният Р.Ж. Четиримата са в ареста за срок до 24 часа.

По първоначални данни причина за деянието са неуредени финансови взаимоотношения между похитителите и шофьора на микробуса, който е криминално проявен за кражба.

Двамата петричани също са с криминални прояви за кражби и шофиране на автомобил в нетрезво състояние.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата на разследващите продължава под надзора на Районна прокуратура – Перник.

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене