ОБС Гърмен променя на предстоящата си сесия структурата на общинската администрация, определя размера на допълните възнаграждения на кметове и кметски наместници и отпуска помощ за МБЛ “Иван Скендеров“

Интересна сесия предстои на 9.10 . 2020 година /петък/ на ОБС Гърмен която заради мерките за сигурност свързани с КОВИД 19 отново ще бъде проведена в големия салон на читалище „ Искра“ в общинския център – Гърмен.

Заседанието на ОБС е насрочено от 17:30 часа и е отворено за желаещи граждани да присъстват на него за да проследят гласуванията и работата на народните си избраници. В подготовка  на сесията от вчера заседават и постоянните комисии към ОБС Гърмен. В дългия  проектен дневен ред има изключително важни и любопитни точки върху които ще дебатират  общинските съветници в петък .

Така   с решение на ОБС предстои да бъде  гласувано изменение на структурата на Общинска Администрация – Гърмен . Предполагаемо се очаква свиване на  излишни щатове и разкриване на нови със значимо значение такива .

Сред интересните  точки от дневният ред на предстоящата сесия в Гърмен е ежегодното определяне на допълнителните възнаграждения на кметове и кметски наместници по населени места в общината за постигнати резултати както и гласуване отпускането на финансова помощ на Многопрофилна  болница “Иван Скендеров“ в Гоце Делчев за купуване на  животоспасяваща апаратура .

Общинските съветници от ОБС Гърмен в петък ще гласуват и  провеждане на процедура за избор на изпълнители на услугата за обществен превоз на пътници  по утвърдени маршрутни  разписания.

Съветниците от Гърмен ще приемат и изменение на Правилника за организация и дейността на Общински съвет, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация за мандат 2019 – 2023 г.

Допълнение на Годишната програма за управление и разпореждане с имотите- общинска собственост за 2020 година , както и определяне на земите от Общинския поземлен фонд които могат да бъдат да се отдават под наем или аренда както и определяне на наемната цена за единица площ , са сред важните и отговорни решения които предстоят да вземат на предстоящата сесия общинските съветници от ОБС – Гърмен .

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене