Навръх празника на Благоевград Андон Тодоров призова за единство и заедно да пишем историята на града

Председателят на Общинския съвет в Благоевград – Андон Тодоров, призова за обединение и заедно да работим за развитието, просперитета и свободния дух на града. Днес той събра на тържествена сесия местния парламент по повод 108 години от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.
Парламентарният шеф припомни историческите събития от 5-и октомври 1912 година и подчерта в словото си, че не трябва да забравяме саможертвата на знайни и незнайни войни, дали живота си за свободата.

„5-и октомври ще продължи да бъде пример за поколенията, пример за това, че само когато сме обединени сме силни. Днес преминаваме през големи изпитания и отново имаме нужда да бъдем единни в името на Благоевград. Нека заедно продължим да пишем историята на нашия град. История, от която да не се срамуват нашите деца и внуци, а да се гордеят, така както ние се гордеем с достойните дела на нашите предци.

Нека успехът на Благоевград и на цялата община да се превърне в лична кауза на всеки благоевградчанин. Нека градът живее в пулса и мечтите на всеки един от нас и независимо от предизвикателствата на времето, с позитивизъм и надежда да гледаме напред. Имайте вяра, сила, кураж и увереност за доброто бъдеще на Благоевград“, заяви Андон Тодоров.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене