Клошар счупи ръката на полицай след бой в храм в Дупница

Архиерейският наместник: Срам, не се издържа вече

39-годишен клошар счупи ръката на полицай след бой между бездомници в двора на черквата „Св. Георги Победоносец“.

Инцидентът възниква на 1-ви октомври, когато е получен сигнал на телeфон 112 за конфликт между двама мъже и жена. Броени минути по-късно на място пристигнал полицейски екип, който опитал да разтърве биещите се клошари. В опита си да спре насилниците един от униформените е хванат за ръка и свален на земята. След преглед в Спешен център се установило, че униформеният е със счупена длан.

Първоначално в ареста беше задържан 34-годишният Илиян Стойнев, който е с адресна регистрация в София, но постоянно обитава двора на черквата в Дупница. С искане на Окръжна прокуратура – Кюстендил, на Илиян Стойнев е наложена мярка “задържане под стража”. Ако вината на бездомника бъде доказана в съда го грозят от 3 до 10 години затвор, коментираха от държавното обвинение в Кюстендил. Илиян Стойнев е многократно осъждан за кражби, грабеж и нанасяне на средни телесни повреди.
По повод възникналия бой архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия – отец Георги Паликарски, определи случващото се в двора на храма като срам. „Постоянно в двора идват бездомници, дрогират се. Подавал съм сигнали до полицията, но те махат едни и на тяхно място идват други. Проблемите с тези хора са от години“, обяснява отец Паликарски. Той посочи, че дори често заварвал рано сутрин в двора на храма жрици на любовта, които предлагали платена любов. „Преди време хванах едни точно на врата. Те нямат морал или страх от Бога. Срам, не се издържа вече“, изказа възмущението си архиерейският наместник на Дупнишко. По сумите на Паликарски бездомниците често оставали да спят в храстите на двора, алкохолът и употребата на дрога пък водели до постоянни конфликти както между самите тях, така и с миряните, които посещават храма „Св. Георги Победоносец“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене