Ловната дружинка в сатовчанското село Вълкосел даде старт на ловния сезон с печено агне

Ловната дружинка в сатовчанското село Вълкосел даде старт на ловния сезон с печено агне,емоции и приятна раздумка сред природата

След месеци на дълго чакане вчера сутринта с верните си пушки, кучета и ловни такъми се събраха мъжете от ловната дружинка, за да сложат началото на ловния сезон на дива свиня.

„Всички чакахме с нетърпение откриването на груповия лов на дива свиня, така че започваме сезона с приповдигнато настроение.

След като откриха подобаващо новия сезон, ловната група на село Вълкосел се събра в красивата вила на колегата им Арсето Сайтов където празнуваха с много наздравици, пожелания за много слука през сезона, пълна трапеза и разбира се с традиционното за случая печено агне.

Традицията в България да се ловува групово е силно вкоренена в нашия бит. Това е един определен период, в който всички могат да извършват тази дейност, в останалата част на годината,  може да се ловува и индивидуално, но малко хора обичат този вид лов.

Тази година обаче, груповото ловуване ще бъде с повече изисквания заради ситуацията с COVID-19. Редом с всички такъми, ловджиите ще трябва да носят в себе си маски и дезинфектанти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене