Топ Преса настоява веднага кметът да отпусне пари в помощ на Гери от общината! Стига е давал пари само на приятелите си агенти на ДС!

„Спомняте ли си какво направи полу кметът на Благоевград, Румен Томов в началото на своя мандат? Дари 5000 лева на бивш зам.кмет и журналист, агент на ДС, настоящ алкохолик и личен приятел на кмета за ремонт на покрива на вилата му в едно Благоевградско село. Аргументи не бяха изтъквани. Благоевградчани платиха и това е. Днес ПР-ката му Заплата Ризова, пише от неговия профил “Да помогнем на Гери”. Една жена има нужда от помощ,но щом не е агент на ДС и приятел на кмета, от общината само толкова. Пост във фейсбук. Срам! Позор! Честно ли е това, уважаеми благоевградчани? Това ли ви е морала, Томов?“

Топ Преса припомня че в началото на мандата на полукмета Томов, той отпусна на своя приятел Владо Каперски – градил политическата си кариера в екипа на Костадин Паскалев като кмет, сумата от 5000 лева от данъците на благоевградчани заради това че му изгорял покрива на вилата в село Горно Лешко. Същия има имоти в Благоевград но там живеели децата му, а той понеже имал проблеми с алкохола решил да си живее на село, признава самият Каперски в интервю за „Струма“.

По информация на нашия читател Георги Делвински въпросния имот в Горно Лешко, за който общината е отпуснала 5000 лева за ремонт, е бивш обор от АПК, закупен преди години на безценица от Каперски докат обил в политиката. Същия е закупен на безценица от Каперски цащото бил сътрудник на ДС и син на „Активен борец“.

Това ли е аршинът по който се определя нуждаещите се от финансова помощ, пита Топ Преса? Една жена има нужда от подкрепа, но не е агент на ДС. Това ли е причината да не получи помощ?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене