Нов съдебен удар за Явор Бахаров, грози го нещо ужасно!

Докторът на актьора Явор Бахаров ще бъде доведен в съда принудително, ако не се яви на следващото заседание. Това обявиха от районния съд в Разлог, където гледат делото срещу звездата от „Стъклен дом“, шофирал пиян и дрогиран през зимата в Банско.

Именно заради това процесът отново забуксува и така той започва да се проточва като сапунен сериал. Престъплението е по чл. 343 б, ал. 1 и ал. 3 от НК. Делото е отложено поради неявяване на свидетел от Център за спешна медицинска помощ.

Съдебният състав постанови на следващото заседание свидетелят да бъде принудително доведен. До момента не са представени и исканите доказателства от полицията. Своите заключения пред съдебния състав изложи само вещото лице, пише „Телеграф“.

Явор Бахаров отново се яви в съдебната зала със своя адвокат Асенов и смирено с наведена глава изслуша констатациите на вещото лице. Съдебният състав насрочи следващото заседание за 23 октомври в 13,30 часа. Ако и тогава редовно призованият свидетел не се яви, ще бъде принудително доведен.

На 8 февруари тази година около 14 часа Бахаров беше спрян от полицаи на улица в Банско, в близост до долна станция на лифта, облечен в скиорски одежди и с каска на главата. Четирите прозореца на колата му, с която слаломирал между разхождащите се туристи, били отворени, а отвътре дънела силна музика.

Дрегерът на място установи употреба на алкохол над 1,2 промила, а полевият тест показал, че е употребил и наркотици. Кръвната му проба показала по-късно, че той е управлявал автомобила си с 1,42 промила алкохол в кръвта.

Прокурор Ружена Кондева заяви, че предстои да му бъде повдигнато ново обвинение, а наказанието, което предвижда законът, е лишаване от свобода от 1 до 5 години. Актьорът преспа една вечер в ареста и беше освободен под парична гаранция от 5000 лева, платена от брат му Захари Бахаров. Преди време Явор Бахаров беше осъден на пробация за сходно престъпление. Твърде вероятно е сега да не му се размине с условна присъда./show.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене