Националния печат

печат

“Труд”

Нелегални къмпингари се къпят в уранова вода

Нелегален къмпинг изникна и тази година в радиоактивния залив Вромос, на 13 км от Бургас. Автомобили от Хасково, Ямбол и Сливен паркират на забранената за къпане ивица и весели летовници опъват палатки в близките горички. Във водата години наред са изхвърляни уранови руди и те са още там.

“Стандарт”

Признаха си: Язовири удавили Мизия

Жестокото подозрение се потвърди. Шараните в Мизия не са паднали от небето. Както „Стандарт“ писа веднага след трагедията, те са довлечени от голямата вълна, удавила града след скъсване на стените на два язовира. Водата е изкопала огромен кратер пред един от тях. „Скъсана стена на яз. „Стубел“ край Борован е причина за потопа, който отнесе Мизия на 1 август“, заяви пред „Стандарт“ кметът на града д-р Виолин Крушовенски.

Бойко: Нагло е да ни винят за “Южен поток”

Политическа наглост е да обвиняват ГЕРБ за „Южен поток“, заяви Бойко Борисов вчера. Повод за думите му стана обвинение на бившия енергиен министър Румен Овчаров. Според него изборът на строител на българската част на газопровода е непрозрачен. „Консорциума в играта го вкара Бойко Борисов“, коментира Овчаров пред Нова тв. И допълни: „Тъжната истина е, че правителството „Орешарски“ с мандат на БСП не направи нищо, за да промени нещата“.

“Капитал Daily

Ясни са първите служебни заместник-министри

Служебният министър-председател Георги Близнашки е издал заповеди за назначаването на първите служебни заместник-министри, съобщи правителствената пресслужба.

Близнашки поема координацията на изборите

Служебният министър-председател проф. Георги Близнашки ще поеме координацията на изборния процес от страна на централната администрация. Това ще обяви Близнашки днес в интервю за БНТ след централната вечерна емисия, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

“Сега”

Цената на вътрешния дълг започна сериозно да се вдига

Честите емисии на държавни ценни книжа и нестабилната политическа ситуация доведоха до очакван резултат – оскъпяване на вътрешния дълг. Финансовото министерство вчера пласира 5-годишни държавни ценни книжа (ДЦК) за 50 милиона лева при значително по-висока доходност от предходните емисии. Постигнатият резултат показва, че инвеститорите запазват интерес към емисиите на вътрешен дълг, но при по-лоши параметри за държавата.

Скандали съпровождат и първата партида зам.-министри

След скандала с назначението на Красимира Медарова за министър на изборите в петък вечерта проблемни кадрови решения излязоха и от първата партида зам.-министри. Вчера служебният премиер Георги Близнашки назначи 16 зам.-министри. Цели четирима от тях ще са на подчинение на вицепремиера Екатерина Захариева.

“Монитор”

Купуваме носилка за ебола

Специална носилка за транспортиране на опасно заразно болни ще купи Военномедицинска академия до седмица. За съоръжението, което наподобява барокамера със собствено въздушно захранване, в момента се водят преговори с фирми производителки, съобщиха за „Монитор” от лечебното заведение. Цената на една такава носилка варира около 3000 долара.

ДКЕВР: Нова цена на тока от 1 октомври

От 1 октомври трябва да има нова цена на тока. Какъв ще е нейният размер и нейното евентуално увеличение, можем да разберем в средата на септември. Това обяви вчера председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Боян Боев.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене