Вяра: Братът на червения депутат Методи Костадинов – Кирил, живее на ръба на мизерията в Петрич, изплака: Изостави ме на произвола, баща ни е бесен от комунистите, а той е с тях

Кирил Костадинов

Старецът от Коларово гризе стар хляб и носи дрипите от ергенския си костюм, брат му има влог от 11 000 лв., апартамент в София и кара шкода за 6300 лв. 

Братът на депутата от „Коалиция за България“ Методи Костадинов от петричкото село Коларово – Кирил, живее последните си земни дни в тотална мизерия, храни се с преоценен хляб и се облича в изпокъсани дрипи като Гаврош. Изоставеният старец е тема №1 в родното му село Коларово край Петрич, където старецът оцелява на ръба на мизерията.

кирил

В същото време в данъчната декларация от 30 май 2013 г. депутатът Методи Теохаров Костадинов е записал, че притежава апартамент 88 кв.м в София от 1984 г. за 19 281 лв. и къща с двор в петричкото село Коларово от 1150 кв.м с разгъната застроена площ 50 кв.м. Придобита е през 1959 г. за 3750 лв. Кара лека кола „Шкода Фабия” за 6300 лв., придобита през 2011 г. Декларирал е, че има банков влог от 11 000 лв.

Методи Костадинов

„От 3-4 години ме е изоставил, не ми помага с нищо. Преди няколко дни го видях, поисках му депутатската карта. Не се грижи за мен. Аз вече няколко години нямам мобилен телефон. Този костюм, с който съм облечен сега, ми е ергенският. Това са комунистите“, вдига рамене старецът, чиито дни преминават в родното му село. До леглото му в мизерната стаичка са натрупани кашони с папки от делата, които води. Най-важното е за бащината земя. „Земята, за която се боря, е на баща ми. Не може земята да не е важна, земята е основата на държавата. Колко хиляди сирийци дойдоха в България, не може да няма кадърни сред тях, които да дойдат да я работят тази земя. Аз трябва да защитя земята на баща ми, а после какво ще стане, Господ ще каже“, изповядва се Кирил Костадинов пред предаването „Ничия земя”. Той не може да прости на брат си, че е червен народен представител. „Баща ми умря в моите ръце през 1986 година, три години преди да върнат земята, а можеше да умре от радост. Какво е тоя депутат, когато аз кипя, горя, мизерувам, а той е депутат. Как ще го признавам, след като баща му е бесен с главата надолу за тази земя от комунистите, а той отиде там, при тях“, ядосва се Кирил. Страдалецът си призна, че преди време дори купил собствения си ковчег и пет години го държал пред вратата на къщата. Разлепил и некролози, в които е оставено празното място за деня на смъртта му. „Ето тук имаше ковчег, гавриха се комунистите с него по Коларово. Пет години беше тук, приготвих си го. 30-40 лева го платих, най-евтиния си го взех. Но не съм си довършил делата тук, за да умирам“, репчи се братът на депутата.

В началото на април 2014 г. височайшият му роднина Методи Теохаров Костадинов, който е и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, бе заловен от контрольори да пътува без билет в метрото. 65-годишният народен представител, вместо да плати глобата, извадил депутатската си карта, заплашвайки и контрольорите, и полицаите. В крайна сметка глобата му се разминала, въпреки че безплатното возене с метрото не било прецедент за социалиста.

Снимките:
1 и 2 Кирил Костадинов живее на ръба на мизерията

3 Методи Костадинов

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене