Connect with us

Новини

Благоевградска ВЕСТ ви среща с   Оля Пашова, терапевт в „Естетичен център д-р Балабанов“

Published

on

Лазерната епилация придобива много популярност, може ли да ни разкажете повече за нея?

– Една от най-използваните услуги е лазерната епилация, търсенето й се увеличава и смятам, че хората трябва да са по-добре информирани. Трябва да се прави разлика между лазерната и фотоепилацията. Чрез лазерната епилация постигаме трайно премахване на нежеланото окосмяване, докато при другите апарати(за фотоепилация, напр. IPL ), които работят с пулсираща светлина и имат много широк диапазон от дължина на вълната не може да се осигури достатъчно енергия за окончателно премахване на окосмяването, а и има по-голям риск от неприятни странични ефекти. Лазерната епилация е най-адекватния избор, ако наистина искате да се избавите веднъж завинаги от нежеланото окосмяване.

Тя не е обикновена апаратна епилация, така ли? Какви са тайните й, защо е най-ефективния метод?

Има няколко ключа за успешна, безопасна и трайна лазерна епилация:

 –   качествен лазер, отлично подготвен екип и стриктно спазване на медицинските показания и протокол преди, по време, и след процедурите без компромис.  Ето защо услугата, която ние предлагаме, я наричаме медицинска лазерна епилация, защото разполагаме с най-добрия медицински уред за лазерна епилация последно поколение…

Целият материал четете  във вестник „Благоевградска ВЕСТ“

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

www.facebook.com/BlagoevgradskaVEST

 

 

коментара

Крими

Полицаи откриха канабис в Гоцеделчевско

Published

on

В местността Сливата, землище на с. Делчево, общ. Гоце Делчев, криминалисти при РУ-Гоце Делчев са открити отрязани около 26 бр. тревисти растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис с общо тегло около 8,895 килограма. За случая е уведомена РП-Гоце Делчев. Образувано е досъдебно производство.

коментара

Continue Reading

Новини

Трябват ни хиляди ваксини, а в аптеките едва по 5-10

Published

on

“Трябват ни стотици хиляди ваксини. Разбира се, няма кой да го изпълни това. Това е истинското положение на нещата.”

Това каза председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки Николай Костов в ефира на Bulgaria ON AIR. Изказването му е във връзка с втората партида противогрипни ваксини, която пристига днес в страната.

“Ваксините са в България в момента, но още не са в аптеките. Хората и да се струпват сега пред аптеките, няма какво да купят. Ваксините са много по-малко, отколкото очаквахме. Има аптеки, които ще получат по 5-10 ваксини. Има записали се по 200-300 души в аптека, а ще дойдат 10-15 ваксини. Голяма част от ваксините са отделени за лечебните заведения. Може би има и друга част, които са отделени за GP-тата”, заяви Костов.

Според него струпването пред аптеките е безсмислено, защото количеството на получените ваксини ще бъде крайно недостатъчно.

“Ние очаквахме да получим поне колкото миналата година, а реално ще получим десетки пъти по-малко. Обяснението е, че тези 70 000 ваксини са предназначени не за населението, за лекари и други цели. Работещите на първа линия контактуват с над 1000-2000 човека на ден. Хубаво е те да бъдат ваксинирани. Хората ще хукнат към аптеките, но нито днес, нито утре, нито вдругиден ще има ваксини. Ще има много малко, които ще изчезнат бързо”, коментира председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки.

Той подчерта, че противогрипната ваксина не гарантира 100% ефективност.

“Самата ваксина даже не пази на 100% от грип. Ефективността ѝ е между 36 и 50%. Може да се заразите от друг щам, но и да се заразите от същия щам, пак няма гаранция. Последната седмица, след като рязко скочи заразяването с Ковид-19, търсенето на маски скочи с над 20%. Продуктите за имунитет се търсят с над 35% повече. Специфично нещо, което показва, че Ковид-19 се разширява, е, че започнаха да се търсят уреди, които измерват сатурацията на кръвта. Има хора, които търсят тези уреди, защото имат затруднения в дишането”, обясни специалистът.

Костов каза още, че е отчетено сериозно поевтиняване на маски, дезинфектанти и други лекарствени продукти в аптеките. Продажбите на маски са се увеличили над 100 пъти в сравнение със същия период на миналата година.

По публикацията работи: Ния Христова

dnes.bg

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ