Connect with us

Новини

Бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов: Много скоро ще лъснат и лицата на другите лъжци в това грозно политическо шоу!

Published

on

На лъжата краката са къси!
По-долу публикувам поста, който пуснах на 24 януари, точно преди 8 месеца. Не е нужно да си пророк, ако стъпваш, говориш и се водиш от истината.
P.S Много скоро ще лъснат и лицата на другите лъжци в това грозно политическо шоу!
Благоевградчани, стягайте се за избори, Благоевград все още има шанс!
За 8 години не съм си позволил да коментирам моите предшественици, досега не съм коментирал и моя наследник. Днес гледах интервюто му по една от националните телевизии и съм потресен от това, което видях. Видях и чух посредственост, смешни оправдания, откровени лъжи и крещяща некомпетентност.
Този човек не разбира какво говори, не знае какво прави и как да го направи.
Оттук нататък ще се случи следното:
1. ВАС ще потвърди решението на АС – Благоевград и ще има нови избори. Единствено и само заради грешката на кмета – много, много елементарна, присъща за кмет на село.
2. Сигурно ще има сериозни корекции по проектите по Оперативните програми, но не защото не са направени както трябва, а защото в момента нищо не се прави. Явно не знаят как, а има крайни срокове. Пример е подлезът при „Грамада“, който не се строи. Грамаждани няма да имат подлез, а Общината подлежи на санкции. Има ред и други примери. Ще припомня само, че ние реализирахме десетки проекти за близо 300 млн. лева и никога не сме имали подобни проблеми.
3. Нещо, което упорито се избягва като тема – ще има криза с боклука и проблеми с проектите с депото. Тук сътвориха такъв батак, който много скоро ще лъсне.
4. За да бъде „Франкофоли“ в София , заслугата е изцяло на новия екип.
5. Колкото до глупостите за лоша финансова дисциплина, има десетки одити от Сметната палата. Между другото това е институцията, която проверява и оценява, и Община Благоевград винаги е била за пример с много високи оценки.
6. Сигналите за „Франкофоли“- преди да пуснете поредния балон, с цел отклоняване вниманието на гражданите е хубаво да знаете, че досега имаше десетина такива сигнала. И фестивалът е проверен от всички възможни институции. Това е поредният балон, който ще се спука, за пример – решението на КПКОНПИ от вчера.
Така че – дерзайте, само че това няма да върне фестивала!
Накрая, Благоевград, стягайте се за избори!
Този път направете разумен, информиран и отговорен избор. Изберете човек, който знае, може и ще работи за Благоевград с поглед напред.
Бог да пази Благоевград!

коментара

ВИДЕО

Църквата св. Димитър в Хаджидимово е построена върху християнско светилище на повече от 800 години

Published

on

Църквата „Свети Димитър“ край Хаджидимово за която е доказано, че е била част от манастирски комплекс, е построена върху останки от старо християнско светилище датиращо от зората на християнството. В края на 13-ти век, около 1280 година, будното местно население построява манастир на местността „Свети Димитър“. Храмът и манастирският комплекс съществуват около 100 години и обслужват религиозните нужди на християнското население. След турското нашествие по тези земи, храмът е опожарен заедно с манастирските постройки. Няколко века светата обител потъва в забвение. Около 1880 година, хората подемат инициатива да възстановят поне храма на манастирския комплекс, провокирани от виденията на местна християнка. Успехът е частичен а през комунистическия режим, храмът отново изпада в забвение. За изключително любопитната история на манастира и как днешното, Христолюбиво население възстановява църквата, в навечерието на храмовия й празник „Свети Димитър“, разказа краеведът, Александър Косаков от гр. Хаджидимово.

коментара

Continue Reading

Новини

Кой захвърли иконата на Св. Св. Кирил и Методий във фоайето на зала “22-ри Септември”?

Published

on

СРАМ! Ще кажа само аз… Това е абсолютно безочие, да захвърлиш иконата на Св. Св. Кирил и Методий във фоайето на зала “22-ри Септември”… Що за човек трябва да си ти, който и да си?! Такива ли мишоци се навъдихте в общината?

Целият материал четете  във вестник „Благоевградска ВЕСТ“

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

www.facebook.com/BlagoevgradskaVEST

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ