Connect with us

Новини

Председателят на ОбС-Дупница Костадин Костадинов: Подобряването на инвестиционния климат е мой приоритет

Published

on

“Подобряването на инвестиционния климат в общината е мой приоритет и огромна част от усилията ми са насочени към това”, съобщи на пресконференция преди утрешната сесия председателят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов. “Моята цел, както и тази на кметския екип, е осигуряване на базови условия за привличане на инвеститори – като наличие на електрозахранване, пътища, водоснабдяване и др. За радост, те вече дават резултат и имаме няколко докладни записки, свързани с имоти на бъдещи инвеститори. Заедно с кмета започнахме действия по водоснабдяване и канализиране на района от парк “Рила” до село Бистрица, където има предприемачески интерес в посока развитие на туризма. До дни се очаква да приключат предпроектните проучвания за водоснабдяване на селата Палатово и Баланово и това е изключително важно, защото в момента качеството на живот на хората там е отчайващо”, изтъкна Костадинов. По отношение на дневния ред за предстоящата сесия той акцентира върху обособяването на маломерни паралелки в селските училища. Според него обезпокоителната тенденция за намаляване на учениците отслабва. Председателят на Общинския съвет посочи като добър пример в образователната система училището в Самораново, чиито възпитаници показват отлични резултати на външното оценяване и противопостави фрапиращо ниското ниво на образователния процес в Гимназията по транспорт, чийто директор, според него, трябва веднага да подаде оставка. Във връзка с актуализацията на обектите за капиталови разходи стана ясно, че намерението за изграждане на сондажен кладенец за термални води в село Бистрица отпада от списъка поради сложната и продължителна процедура по съгласуване. Предвидените за него около 500 000 лева ще бъдат пренасочени предимно за инфраструктурни ремонти. 12 000 лева, заложени в общинския бюджет за проектиране на православен храм в жк “Бистрица” може да бъдат спестени, ако местната управа приеме жеста на Костадин Костадинов да предостави безвъзмездно архитектурен проект за сградата. На пресконференцията днес той сподели, че е бил поканен за член на Инициативния комитет, а впоследствие е бил изключен от него с мотива, че ще използва инициативата за политически цели. “Затова правя дарението като физическо лице. Проектът е на много високо техническо и естетическо ниво, вече съм го представил на епископ Поликарп и предстои съгласуване със Светия синод. Надявам се, че жестът ми ще бъде от полза за реализиране на намерението жителите най-големия дупнишки квартал да имат свой храм”, каза още Костадин Костадинов.

Dupnicanews.EU

Политика

Сбъдна се лошата прогноза! Гърмен с по-малко пари за ремонти на улици, връща 250 000 лв. дълг на бизнесмен

Published

on

По-малко средства ще бъдат заложени в Инвестиционната програма на Община Гърмен за тази година. Причината е голямо задължение от над 700 000 лева към фирмата на бизнесмена Руен Кирев. В края на миналата година Върховният касационен съд реши, че Общината дължи тази сума. Частното дружество, което е най-голямата строителна фирма в региона, е работило преди десетина години по проект по Програма САПАРД – асфалтирало е пътищата Огняново-Рибново и Гърмен-Ковачевица.

Когато са издавани актовете, с които са актували извършената работа, се оказва, че строителят е извършил строителни дейности за сума, която е по-голяма с 400 000 лева от това, което е било предвидено. Държавен фонд „Земеделие” след заведено съдебно дело е признал тези допълнителни разходи. Предишните кметове Ахмед Башев и Минка Капитанова не покриват това задължение. Бизнесменът Руен Кирев тръгва по съдебен ред да си търси правата и печели делото.

„Сключихме споразумение с г-н Кирев. Трябва за три години да върнем тези пари. Тази година сумата е 250 000 лева. Това ще се отрази на нашата Инвестиционна програма, ще разполагаме с по-малко възможности за ремонтни дейности”, коментира кметът Феим Иса. Миналата седмица и вчера той проведе срещи с жителите на всички населени места, за да чуе от тях какви са проблемите и какво искат да се ремонтира. Най-често исканията са за асфалтиране на улици и за ремонти на читалища и здравни служби. Предстои Общинският съвет да приеме Инвестиционната програма за 2021 година.

Continue Reading

Новини

Благоевградският шеф на най-голямата Югозападна медия Топ Преса си поръча класически Chevrolet Monte Carlo от САЩ

Published

on

Методи Байрактарски – зам.-председател на редакционния съвет на Топ Преса сподели в личният си профил във Фейсбук, че очаква  страхотен класически автомобил.

Ето какво написа той:

Chevrolet Monte Carlo!!!!
Единствената несбъдната (засега) мечта!!!
И щото пък нали съм с претенции, държа да бъде Landau…
Чакам включване от САЩ и Канада!!!
Издирва се най-доброто!!!!
Позвънихме на Байрактарски, за да научим подробности за уникалното возило, ето какво сподели специално за читателите на Топ Преса!
– От миналото лято приятели се оглеждат, за добър екземпляр… За мен е важно да е от 1973, 1974 или 1975 година. Разликата е малка, почти невидима, но това е колата която искам. Monte Carlo-то е с двигател 5.7 L – V8. Да ще харчи много, данъка ще е доста… Но както казва един приятел: Мерак, цена няма.  В България мисля, че има само една, тя е в Дупница и е от 1973 год.

Chevrolet Monte Carlo – 1973

Chevrolet Monte Carlo – 1974

Chevrolet Monte Carlo – 1975

 

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

януари 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ

tempobet

Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al