Срам и резил! Румен Томов се покри! Пуснал си е три дни опуска! Знаел ли е предварително че няма да е вече кмет?

Както Топ Преса писа първа днес, 24.09.2020 г., Конституционният съд се произнесе с решение по конституционно дело № 5/2020 г., с което отхвърли искането на тричленен състав на Върховния административен съд и искането на 63-ма народни представители от 44-тото Народно събрание за установяване на противоконституционност на чл. 42, ал. 1, т. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (обн., ДВ, бр. 77 от 17.09.1991 г., последно изм., бр. 70 от 7.08.2020 г.).

Решението е прието единодушно.Казусът касае и съдбата на благоевградкия кмет Румен Томов, чийто правомощия бяха прекратени предсрочно именно заради нарушение на тази норма – затова, че не е заличил в едномесечен срок в Търговския регистър фирмата си, както и че не е уведомил за това председателя на ОбС – Благоевград и на ОИК.

Топ Преса направи опит да се свърже с Румен Томов но телефона му е изключен. От свои източници в общината, Топ Преса разбра че от вчера така наречения кмет на Благоевград си е пуснал три дни отпуска. Защо? Знаел ли е предварително че няма да е кмет на града повече? От кого се крие? От медиите ли? Нали беше ербап!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене