Connect with us

Таблоид

Дядото на изчезналия Мехмед от Якоруда: Внукът ни е отвлечен

Published

on

“За 5 минути стана”, заяви дядото на Мехмед пред NOVA по повод изчезването на малкото момченце от Якоруда.

Мъжът смята, че внукът му е отвлечен, но няма предположение кой го е направил.

“Цяла нощ го търсим – в гората, по улиците, по реката, няма го”.

Повече от 12 часа полицията в Якоруда издирва момченцето, изчезнало от двора на къщата, в която живее семейството.

В следобедните часове на вчерашния ден Мехмед, на 2,7 години е оставен без надзор за кратко време в двора на къщата, по думите на негови близки.

Когато излезли да го приберат, детето вече го нямало.

Незабавно е уведомена полицията, която започва да търси детето в града и околностите, до този момент безрезултатно.

Над 70 полицейски служители търсят изчезналия двегодишен Мехмед Юркин от Якоруда, каза пред медии директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград гл. комисар Дойчин Дойчинов. В акцията участва и жандармерия, следови кучета, планински спасители.

Към момента няма водеща версия, работи се по всички възможни, посочи гл. комисар Дойчинов. Издирвателните мероприятия са основно на територията на областта, но се проверяват и адреси във Велинград, където детето има роднини. Ако е необходимо акцията ще бъде разширена на територията на цялата страна, допълни директорът на полицията в Благоевград, цитиран от БТА.

Изчезналият Мехмед Юркин и е на две години и седем месеца. Сигналът за изчезването му е подаден вчера в 18 часа от бащата на детето, самите родители установяват, че го няма около час и половина по-рано. За последно детето е забелязано от съседи около 17 часа на 23 септември, каза още гл. комисар Дойчинов.

Таблоид

Трагедия! Родилка издъхна от Ковид в реанимация на МБАЛ Благоевград

Published

on

33-годишна жена, родила прекрасно бебе в събота, издъхна в реанимция на МБАЛ Благоевград след усложнения на коронаинфекцията. Илиана, постъпила в родилно отделение на болницата с коронавирус,научи Struma.com. Лекувана е и е предприето секцио, което протекло нормално без всякакви усложнения.

Ден след раждането състоянието на младата жена рязко се влошило, преместена е в реанимация, където е издъхнала. Причината, според лекарите е тежката коронавирусна инфекция, около раждането не е имало никакъв проблем, казват от болницата. Трагедията съсипа всички, които познават Илияна.

Според наши източници тя не е имала някакви съпътстващи заболявания, просто вирусът е страшен убиец, коментират медиците, оказали се безсилни срещу него в случая с Илияна.

Continue Reading

Таблоид

СТАРТИРА ПОРЕДНИЯТ ОДОБРЕН ПРОЕКТ НА ОБЩИНА САТОВЧА

Published

on

Кметът на община Сатовча д-р. Арбен Мименов подписа Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансофа помощ по оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз по процедура чрез подбор BG16M1OP002-2.009 „Изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението и отпадъците“

В основата на проекта е най-успешната в ЕС добра практика за въвеждане на принципа „Замърсителят плаща“ при управлние на битовите отпадъци, а именно „Плащане според количеството отпадъци“.

Демонстрационният проект ще се изпълни в малък мащаб на територията на община Сатовча и предвижда оборудване на еднофамилни/ малки многофамилни къщи с кофи за смесени отпадъци с различен обем и с кофи за рециклируеми отпадъци.

Основната цел на проекта е да допринесе за постигане на целите заложени в Закон за управление на отпадъците чрез въвеждане на мерки за предотвратяване образуването на битови отпадъци и намаляване количеството образувани смесени битови отпадъци.

Проектът е на обща стойност 382 774,02 (триста осемдесет и две хиляди седемстотин седемдесет и четири лева и две стотинки ) и стартира от 08.09.2020г., като изпълнението на всички заложени дейности трябва да приключи на 08.08.2022г.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al