Управителят на Пиринтекс с престижно международно отличие!

На 17 септември 2020 г. В Интерпред – СТЦ София се проведе Общото събрание на членовете на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБТИК).

Като председател на общото събрание, президентът на ГБИТК, Тим Курт, поздрави присъстващите фирми членове и гости . В моите уводни думи се долавя колко различни, трудни и застрашаващи бяха изминалите няколко месеца, посочи той.

Посланикът на Федерална република Германия в София Н.пр. Кристоф Айххорн, който беше официален гост на събитието, сподели в речта си за важността на близките и доверени отношения между ГБИТК и посолството. Преди всичко той посочи и  част от многобройните успешни проекти реализирани през изминалата година, които са резултат на отличното двустранно сътрудничество. Равносметката за една година е изключително добра,“ отбеляза Н.Пр. посланик Айххорн и подчерта, че в този момент е още по-важно да надградим над постигнатото заедно през изминалата година.

По време на Общото събрание бе връчена наградата на германската икономика за личности, които чрез дългогодишно успешно сътрудничество с ГБИТК и чрез осъществяването на на проекти и инициативи са допринесли за развитието и  задълбочаването на двустранните германско-български икономически отношения. Отличие получи г-н Бертрам Ролман, управител на „Пирин-Текс“ и почетен президент на ГБИТК. Президентът на ГБИТК Тим Курт и вицепрезидентът на ГБИТК д-р Мая Найденова връчиха наградата.

Втората отличена личност бе д-р Мариана Чолакова, почетен консул на Федерална република Германия със седалище в Пловдив и представител на ГБИТК за район Южен Централен. Г-н Хорст Щюер, управител на „Б. Браун Медикал“ и Н.Пр. посланик Айххорн връчиха наградата.

Третата личност, наградата на германската икономика за личности, бе г-н Ради Найденов. Тим Курт и Александър Миланов, управител на БМВ Фертрийбс ГмбХ, клон България, връчиха наградата.

Общото събрание избра двама нови членове на Управителния съвет Дафне Хаман („Дахам Екзекютив Консултинг“ ООД) и Екатерина Карпузова („Байер България“ ЕООД

Общото събрание прие промени в устава на ГБИТК, свързани с възможността за провеждане на общо събрание и срещи на управителния съвет в онлайн формат.

Общото събрание прие бюджета за 2020 г. и продължи мандата за 2020 г. на „Ти Пи Ей България“  като независим одитор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене