Без категория

Лидерът на БСП-Сатовча стана ловец навръх старта на сезона за пернат дивеч

main_b

Лидерът на БСП – Сатовча Милко Сиркьов в събота направи своя дебют като ловец с билет. В ловната група на Сатовча той бе приет официално навръх откриването на сезона за пернат дивеч заедно с другите по-млади членове Даниел Тасев и Асен Чинджев.
Ловното кръщение на тримата новаци в дружинката стана в местността „Дунчов чучур“, където председателят на сатовчанските авджии Джамал Айваз ги представи пред над 70-членния състав, а след това направи и задължителния инструктаж за първия ловен ден.
Мощната група опъна дълга маса, покани си жива музика и всички заедно празнуваха приемането на новите ловци и откриването на сезона.
„Аз ще бъда само един въоръжен турист, защото не мога да убивам нито пилета, нито животни, нито дори и мравки“, сподели с шеговит тон 62-годишният лидер на БСП в Сатовча и директор на гимназията в селото Милко Сиркьов.
По случай откриването на лова за пернат дивеч ловната група в Сатовча даде курбан за здраве и безаварийно ловуване, а местни бизнесмени направиха и дарения за довършване на строителството на Ловния дом, който местните авджии строят с лични средства и са твърдо решени той да бъде готов до няколко месеца.
Строителството е в крайната си фаза, но пари за покрива няма, отчетоха от ръководството. Така на място бе събрана сумата от около 2 500 лева, като дарение от 1000 лева за новия Ловен дом направи дървеният бос Малин Хаджиев.
Гастарбайтери от Сатовча също се отчетоха с немалка сума пари, своята лепта дадоха и всички членове от ловната дружинка.
Новият Ловен дом се изгражда в местността „Трапи”, а ловджиите се надяват скоро да режат лентата по откриването му.

more_2_b

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене