Емил Костадинов: Нямам намерение да се пенсионирам политически

Емил Костадинов

Нямам намерение да се пенсионирам политически и ще продължа да отстоявам принципите на лявата идея. Не съм обиден и приемам спокойно това, че вече съм извън Изпълнителното бюро на БСП. Това заяви на пресконференция бившият благоевградски депутат Емил Костадинов.
Според него суверенно и уставно право на новоизбрания председател на столетницата Михаил Миков е да прави персонални промени, за да оптимизира дейността на партията.
Костадинов допълни, че е удовлетворен от близо 2-годишната си работа в бюрото, като подчерта, че за това време не е спестявал собствената си позиция, дори когато тя е била различна от тази на ръководството.
Той даде пример с кандидатурата на депутата от ДПС Делян Пеевски за ДАНС, към която единствен от Парламентарната група на Коалиция за България е изразил неодобрение.
„За мен беше чест да работя в екипа на председателя на ПЕС Сергей Станишев. Това обаче не означава, че съм нечий човек. Аз съм човек на партията, на нейните идеи и кауза и на гражданите на Благоевград“, увери Костадинов.
На въпрос ще се промени ли статуквото в БСП след избора на Миков, той коментира, че всеки нов избор дава нови импулси и допълнителен кредит на доверие.
„Михаил Миков е опитен, изграден политик. Надявам се да успее да мобилизира партийните редици и на 5 октомври да направи БСП незаобиколима политическа сила“, каза още Костадинов.
Общинските организации в Пириско все още не са готови с предложенията си за кандидатдепутатската листа. Този четвъртък своите номинации за народни представители в следващия парламент ще направят благоевградските социалисти. Преди дни младежите от БСП – Благоевград пък номинираха себе си за кандидат-депутати.
Според Емил Костадинов в листите трябва да влязат хора, които са безспорни експерти, неподвластни на вътрешни и външни влияния и категорично отстояващи позицията си.
В коментар на спряганите имена за водач на пиринската листа – тези на бившата депутатка Корнелия Нинова и на екскмета на Благоевград Костадин Паскалев, той заяви: „Не знам какво намерение има Корнелия Нинова да оглави листата в Пиринско, но е факт, че тя има много номинации. Костадин Паскалев е дълбоко свързан с партията в Благоевград и не е изключено той да застане начело на листата“.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене