Connect with us

Политика

Отчетът за изпълнение на бюджета на община Гърмен за 2019 година е приет

Published

on

Взето е решение за допълнително финансиране на две маломерни паралелки

На своето последно заседание Общинският съвет в Гърмен прие отчет за изпълнение на бюджета на общината за 2019 година.

Приходите възлизат на 14 513 219 лева (за делегирани от държавата дейности – 10 770 288 лева и за местни дейности – 3 742 931 лева).

Направените разходи са 14 513 219 лева.

Общинските съветници приеха и окончателен поименен списък на капиталовите разходи за миналата година и отчета за капиталовите разходи по обекти и източници на финансиране за същия период от време.

Приет беше и отчетът за изпълнение на сметките за средствата от Европейския съюз, както и  отчетът за състоянието на общинския дълг, и двата за 2019 година.

Друг въпрос, с който съветниците се занимаха, беше този за осигуряване на допълнителни финансови средства за обезпечаване на учебния процес в самостоятелни паралелки с по-малко от 10 ученици през настоящата 2020/2021 година.

Става въпрос за самостоятелна маломерна паралелка в 3-ти клас с 9 ученици в Обединено училище „Христо Ботев“, Долно Дряново.

Нужните допълнителни финансови средства са в размер на 8 197,20 лева, изчислени по реда на чл. 68, ал. 4 от Наредбата за финансиране на институциите в системата на предучилищното и училищното образование за учебната 2020/2021 година.

Самостоятелна маломерна паралелка ще има и в Основно училище „Димитър Талев“, село Хвостяне. Тя ще бъде в 6-и клас, с 8 ученици. Допълнителните финансови средства за нея са 14 904 лева.

Общинският съвет взе решение за осигуряване на необходимото допълнително финансиране.

На заседанието беше приет и отчетът на кмета на общината за изпълнение на решенията на Общински съвет – Гърмен, за периода 12.11.2019 г. – 30.06.2020 година.

Политика

Русофилите с кандидат-президент

Published

on

“Руcoфили зa възрaждaнe нa Oтeчecтвoтo” издигна кандидати за президент и вецепрезидент. Участието им е самостоятелно. В надпреварата на 14 ноември се включва Николай Малинов.

Тoвa рeшeниe e взeтo нa зaceдaниe нa IV кoнгрec нa ПП “Руcoфили зa възрaждaнe нa oтeчecтвoтo”.

“Нa прaгa cмe нa трeти пoрeд зa тaзи гoдинa пaрлaмeнтaрни избoри. Вeчe пeти мeceц пaрлaмeнтaрнo прeдcтaвeнитe пaртии нe мoгaт дa излъчaт прaвитeлcтвo. Пoлитичecкoтo бeзcилиe oбaчe нe e плoд нa рaзлични визии зa рaзвитиeтo нa Бългaрия. Бeзплoднocттa нa двa пaрлaмeнтa я дължим нa кoнюнктурни, тяcнo пaртийни и личнocтни cблъcъци. Никoя oт пaртиитe, прecкoчили 4-процентовата бaриeрa нa изминaлитe двa избoрa, нe пocтaвя пoд въпрoc нитo кoлoниaлния cтaтут нa cтрaнaтa ни, нитo икoнoмичecкaтa и финaнcoвaтa пoлитикa, вoдeщи дo нaй-гoлeмитe нeрaвeнcтвa и дo нaй-гoлямaтa бeднocт в EC, нитo oпacнaтa зa бъдeщeтo ни външнa пoлитикa нa Бългaрия“, кoмeнтирa Никoлaй Мaлинoв, прeдceдaтeл нa пaртиятa.

Continue Reading

Политика

На добър път към Победата, господин президент!

Published

on

Преди пет години, на  4 август 2016 г.,  вестник ЗЕМЯ беше първата българска медия, която подкрепи номинацията на ген. Румен Радев за президент на Република България и изтъкна 10 ясни аргумента за това. Направихме го с искреното убеждение, че Отечеството се нуждае от промяна, от връщане към държавността и нормалността, от нови неопетнени и почтени хора. И тогава, и сега вярваме, че Румен Радев е този, който може да бъде носител и гарант на тези ценности в името на хората. На изборите през 2016 г. той бе издиг­нат от БСП за кан­дидат президент заедно с кандидата за вицепрезидент – ярката и доказала се  социалистка Илияна Йотова. Неед­нок­ратно двамата споделяха от сърце и душа, че левите хора в Бъл­гария са тяхното политическо семейс­тво и винаги ще бъде така!

Като президент на Република България през пос­лед­ните пет години Румен Радев бе непоклатим изразител на социал­ните каузи на българите, а бит­ката за справед­ливост е неговата истинска битка! Той смело вдигна юмрук срещу коруп­цията и мут­ризацията на властта и затова не е случайно, че първият негов служебе­н кабинет водеше активна и социална, и антикоруп­ционна политика. Убедени сме, че това ще бъде политиката и на сегашното правителство. Радев и избраните от него министри, в мътна медийна и съдебна среда, постепенно започнаха да връщат почтенността, интелиген­т­ността и ком­петен­т­ността в политиката и държавните институции, да обединяват народа и нацията (а не статуквото и задкулисието), да лекуват раните, нанесени от проваления модел на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Президентът Радев не на думи, а на дела доказа, че е истински български патриот и защит­ник на националния интерес и на балансираната външна политика в новия многополюсен свят, че не служи на чужди и антибългарски интереси. Така той се превърна в националния лидер, така чакан от народа през дългите и тягостни години на прехода -доказва го непоклатимото обществено доверие в него!

Последните пет години категорично показаха, че Радев и Йотова са точните хора, на точното място, в точното време! Затова и днес потвърждаваме нашето доверие и подкрепа за техния втори мандат.

На добър път към Победата, господин президент!

Проф. Светлана Шаренкова

Continue Reading

Политика

В Ци(р)к: Луна се кандидатира за президент

Published

on

Поп фолк певицата Луна Йорданова, известна само като Луна, пристигна в ЦИК, където се регистрира за президентските избори, съобщава Дарик.

“Истинският президент на България има само едно име и то е Луна”, заяви певицата пред събралите се журналисти.

Тя обяви, че подава документи с инициативен комитет, като събраните подписи са няколко хиляди.

Начело на инициативния комитет вече години наред е Луна Йорданова, заяви още певицата.

“Ще останете много приятно изненадани, имайте малко търпение”. Така Луна отговори на въпроса кого издига за вицепрезидент.

Луна Йорданова аргументира решението си така: “За да имаме ние, българските граждани, по-голям избор, а не да ни се предлагат едни и същи управляващи толкова години наред, а и да имам повод да изляза аз самата да гласувам. Имам доверие на себе си, имам доверие на всички българи, на всички мои почитатители. Те ме мотивират и ме карат години наред да направя тази крачка”.

“Промяната започва от мен”, категорична беше тя.

Continue Reading

Политика

Инициативен комитет издига Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат

Published

on

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъдат официално издигнати като независими кандидати за президент и вицепрезидент на президентските избори на 14 ноември т.г.

Двамата ще приветстват участниците в Инициативния комитет, който ще издигне кандидатурите им. Учредителното събрание ще се състои днес – 27 септември от 18.00 часа в зала 6 на Националния дворец на културата.

В неделя от БСП обявиха, че Изпълнителното бюро е решило трима души от партията да влязат в Инициативния комитет за издигане на Румен Радев и Илияна Йотова за президент и вицепрезидент. Това са Кристиан Вигенин, Ирена Анастасова и проф. Радослав Гайдарски.

Към момента подкрепа за двойката Радев-Йотова са изразили от новата коалиция на бившите служебни министри Петков и Василев “Продължаваме промяната”, “Има такъв народ” на Слави Трифонов и АБВ.

ДПС и ГЕРБ със сигурност ще имат собствени номинации. Бойко Борисов вече коментира, че ще пазят до последно в тайна името на своя кандидат за президентското кресло, защото се опасяват от нападки срещу него.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ