Connect with us

БЕЗУМИЦИ

Скандал! Директорът на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел Красимир Даутев : Бившият директор на училището Митко Джуков ми оставил рекордни задължения! Пред фалит сме! Как така фирмата на лидера на ГЕРБ – Хаджидимово зарежда с горива всички училища?

Published

on

Средно общообразователно училище в община Сатовча е изправено пред фалит. Това сподели специално за информационна агенция www.toppresa.com , настоящият директор на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел, бившият преподавател Красимир Даутев. Медията ни прави проучване за материалното състояние на учебните заведения в областта и се оказва че школото е най – зле финансово заради откровена некадърна политика на бившият директор Митко Джуков.

Само преди два месеца Джуков се пенсионирал, а конкурсът бил спечелен от живеещият в село Боголин даскал – Красимир Даутев. След като поел „кормилото“ на учебното заведение, Даутев установил че то е с рекордни задължения към доставчици. „Гледали ли сте филма „Столичани в повече“, как стария кмет подписва договори със свои фирми последния си работен ден? Тук ситуацията е идентична с този филм и с тази сцена. Дни преди да напусне поста, предшественикът ми Джунков, е подписвал дългогодишни договори с фирми, които сега ме притискат за пари и за непогасени задължения. Ситуацията си плаче за прокурор…“ коментира ПОЛОЖЕНИЕТО при която трябва да управлява Красимир Даутов пред репортерския диктофон.

От всички „реализирани“ сделки на старото управление на училището, най фрапантна и биеща на очи е тази с фирма близка до лидера на ПП ГЕРБ – Хаджидимово – Кирил Пасков. Същата фирма позната в целия регион, зарежда с горива всички училища в общините Сатовча и Хаджидимово, а конкурсът ставал през „брокер от София“ , споделя още директорът на СОУ „Христо Ботев“ – Вълкосел Красимир Даутев. Това не е първия сигнал срещу съмнителни държавни сделки на гербаджията Пасков и тази му дейност редно да се провери от прокуратурата, дава становище школският директор.

Кирил ПАСКОВ

Кирил ПАСКОВ

Има ли извършени престъпления за безстопанственост? Има ли мирис на корупция, вършени далавери от предишното ръководство на училището? Топ Преса чрез своите юристи ще придвижи информацията, дадена от Красимир Даутев до министерството на образованието и Главния прокурор. Чест прави на новия директор, че повдигна мръсната завеса, защото само с прозрачно управление може да се докаже, че един държавен управник не участва в схемаа работи за това заради което са го назначили от РИО – Благоевград.

Темата е в развитие…

БЕЗУМИЦИ

Нечувано! Сайт за имоти обяви нива на местноста Горилата в Гоце Делчев за 6 милиона лева!

Published

on

Истина или техническа грешка? Сайтът за продажба на имоти – Пирин имоти, обяви нива в местността “Горилата” в съседство с град Гоце Делчев за 6250 000 лева. Ако това е истина оказва се, че това е най – скъпият имот предлаган някога в района, а защо не и в държавата. Забележете – става въпрос за два декара и половина “Земеделска земя”. 

Ето съдържавието на обявата публикувана в сайта https://www.imot.bg/ : 

Нива 2,5 дка. в землището на град Гоце Делчев. Имотът се намира в местността’Горилата’ на няколко имота от регулация. Цена без коментар!” Че няма нужда от коментар на цената е ясно. Въпросът е рентабилно ли е и нармално ли е два декара стари череши да струват 6 милиона лева? Според нашите експерти това прави по 2500 лева за кв. м земеделска земя. Повтаряме за квадратен метър – 2500 лева! Безумие!? Но това е пазарната икономика. Един продава а друг здали ще купи…. това е отделен въпрос!

Continue Reading

БЕЗУМИЦИ

Продават култов хотел по пътя Градево – Симитли!

Published

on

Хотелът превърнал се в оазис за отмора и подкрепа при път намиращ се в местността м. “Салиовица” над Симитли по пътя от Градево е обявен за продан.

Съдия – изпълнител Александър Цанковски е пуснал обява, че хотелът се продава за сумата от – 606 568.00 лв в полза на кредитора – Юробанк. Собственикът на имота Александър Стойков от село Черниче. е просрочил кредита си и е изчерпал всички възможности за спасение на имотът си и сега той се продава публично. Имотът представлява крайпътен хотел, с брой етажи: 3, Брой самостоятелни обекти в сградата – няма данни с площ от 288кв.м., ЕКАТТЕ: 66460, в кадастрален район: 407, в поземлен имот: 66460.407.17, по кадастралната карта на гр. Симитли. Документите с подробностите са в кантората на съдия – изпълнител Цанковски в град Благоевград. 

Continue Reading

БЕЗУМИЦИ

Скандален надпис “грейна” от фасада на къща в Гоце Делчев!

Published

on

Нагли бунтари или просто провокатори оскверниха със спрей къща в град Гоце Делчев. На имотът намиращ се в идеалния център на града, срещу входа на парка, непознати засега “писачи” изрисуваха пропагандиращ надпис “Не се ваксинирай” със спрей с боя. За вандалският акт съобщиха собствениците на имота, които живеят извън града. “Дадохме не малко пари за да си санираме къщста и приемаме надписа за гавра. Информирали сме полицията…” споделиха за Топ Преса те. Надяват се антиваксърите да бъдат открити и строго наказани.

Continue Reading

БЕЗУМИЦИ

Под “зоркото” управление на Кирил Жуглев, село Ковачевица тъне в безводие и боклуци!

Published

on

Тъжна и грозна картина в една от най-хубавите части на с. Ковачевица в община Гърмен. Това е пред чешмата под върбата, където хората отсядаха на прохлада и отдих, пише до Топ Преса наша редовна чиателка. Водата в чешмата по неизвестни причини също е спряна! Местните жители чрез Топ Преса молят общината да вземат отношение. 

Кадрите направени от наша читателка сами говорят за себе си. Коментар не е нужен. Ще примопним само, че селото се ръководи от назначения кмет Кирил Жуглев, който от години е изоставил своите функции и селото се управлява на самотек. Припомняме че на фона на цялат аводна криза в село Ковачевица кметският наместник на гърменското село архитектурен резерват –  Кирил Жуглев бе спипан в нерегламентирано ползване на вода. Констатацията е направена преди година при проверка на екип на контролен блок към отдел “Реализация” на ВиК ЕООД – Благоевград. Служителите на водното дружество открили в двора на имота на фамилия Жуглеви външна чешма без открита ВиК партида и без монтиран водомер. Общо пет констативни протокола са съставени при проверките на 20-ина имота в селото, от които 3 за кражба на вода, а 2 са с предписания.

Селото, в което живеят постоянно под 50 души, от няколко години през лятото минава на воден режим, а от това страда бизнесът на повечето собственици и управители на къщи за гости. Единствено малцината, които са си монтирали хидрофор и водосъдържатели (сред тях е и кметската фамилия Жуглеви), са независими от режима и осигуряват воден комфорт на гостите си. Когато другите собственици на имоти се обърнали към кметския наместник за помощ и съдействие за да се реши проблема с водния режим в селото, Жуглев им беше отговорил категорично “Дреме ми на оная работа, че нямате вода”, за което беше осмян. Всички жители направиха табела с крилатата му реплика и увековечиха простотията на един пишман управленец.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ