Connect with us

Политика

Пример за лоялност! Успелият бизнесмен от Сатовча Венци Манов напуска ГЕРБ и подкрепя Цветанов!

Published

on

Успешният читири мандата съветник  в ОБС Сатовча, шивашкият предприемач Венци Манов напуска Борисов и тръгва с Цветанов. Това стана ясно след проведена среща на Цветан Цветанов в сатовчанското село Плетена  в шивашкият цех на Венци Манов преди дни. Манов е обявил вече публично ,че проведената преди дни сесия на ОБС е последната му като общински съветник от групата на ГЕРБ и че става общински лидер в Сатовча на новата партия която сформира Цветан Цветанов.

Настина достойна и мъжка позиция.

Само за една седмица всички сериозни хора на ПП ГЕРБ и дясно мислещите в района, припознаха в новата политическа структура “Републиканци за България”, като истинската нова дясна алтернатива. Партийният строител както е известен Цветанов в политичестият елит на страна и не само, се препотвърди с изключителен авторитет сред обществото и с чиста съвест може да се каже, че е новата алтернатива за стабилно и държавническо управление. нещо на което партия ГЕРБ беше синоним но до скоро. Надеждите са насочени към Цветанов, защото докато на практика той управляваше партия ГЕРБ дълги години, партията се радваше на нечуван международен авторитет и беше пример за политическа стабилност в страната. След отцепването на Цветаоов от партията на Борисов обаче, структирите тръгнаха страмглаво надолу, даде се път на посредствени хора, които сринаха авторитетът и до нулата, коментират сатовчалии след срещата си с лидерът на “Републиканци за България”.

Ето какво сподели в личната си страница след срещата в Плетена и самият Цветанов :

„За мен бе удоволствие да се срещна с прекрасните хора на село Плетена, община Сатовча. Благодарен съм, приятели, за това, че заедно обсъждаме учредяването и целите на новия политически проект „Републиканци за България“. Благодаря сърдечно и на Венци Манов лично, че е част от каузата ни и заедно ще изградим местната структура на „Републиканци за България“.

 

коментара

Политика

300 лв. става помощта за 1 и 8 клас догодина

Published

on

От 250 на 300 лева се увеличава помощта за първокласници и осмокласници догодина. 

Това обяви във Велико Търново министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, цитирана от “24 часа”.

Средствата се отпускат без значение от доходите на родителите.

Сачева обясни, че помощта за 8 клас е била въведена тази година заради кризата с коронавируса.

По нейни думи заради епидемичната ситуация е трябвало да има допълнителни стимули, за да се предотврати отпадането на ученици след 7 клас.

Относно детските надбавки за всички семейства без подоходен критерий тя подчерта, че министерството не раздава пари, а дава права.

Министърът обясни, че получаването на добавките ще се случва със заявление.

Тя посочи, че родителите от заможни семейства, които не искат тази добавка, няма да я получават задължително, като просто не подават заявление.

Сачева изтъкна, че за родителите, които са искали да получават детски, но са отпадали заради надвишаване на дохода с 1-5-10 лв., ще бъде намерено по-справедливо решение.

15 млрд. лв. е бюджетът на държавното обществено осигуряване за 2021 г.

В него се предвижда 300 лв. минимална пенсия и 1440 лв. максимална, като в това число влиза и 5% увеличение по швейцарското правило от юли и 50-те лв., които ще се дават до края на март.

Сачева посочи, че средствата, обявени от правителството в размер на 120 лв. еднократно за хората с пенсия до 369 лв. са предвидени в социалните разходи.

Около 2 млрд. лв. е бюджетът за социални разходи, като увеличението спрямо 2019 г. е с 653 млн. лв.

E79

коментара

Continue Reading

Политика

ГЕРБ Гоце Делчев временно преустановява редовните приемни на общинските си съветници с граждани заради усложнената епидемична обстановка

Published

on

Общинското ръководство на ПП ГЕРБ в Гоце Делчев днес излезе с важно съобщение. Според него, във връзка с усложнената епидемична обстановка в страната, областта и община Гоце Делчев заради COVID-19, ръководството  на ПП ГЕРБ – Гоце Делчев уведомява жителите на града и района, че се отлагат приемните срещи на общинските съветници от ПП ГЕРБ, считано от днес 22.10.2020 г.

Както е известно всеки понеделник досега в офиса на ГЕРБ Гоце Делчев бяха организирани приемни за граждани с общинските съветници на партията.

От днес, те временно се преустановяват заради заразата от КОВИД 19 и гражданите ще бъдат уведомени своевременно за възстановяването на приемните с общинските съветници, съобщиха от ръководството на ПП ГЕРБ Гоце Делчев.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ