6 деца в Дупница ще получат стипендии

Комисия от общински съветници и експерти от общинската aдминистрация определи децата, които ще получат стипендии от Община Дупница за постиженията си в национални и международни конкурси и състезания. Кандидатсвали са общо 16 деца и младежи, като двама от тях не са допуснати, тъй като съгласно приетата Наредбата всеки кандидат има право на одобрение на само на една стипендия в рамките на календарната годинаа.

В област „Спорт“ има двама стипендианти – 13-годишната Калия Палакарска и 11-годишната Рая Орманкова. Двете девойки са спечелили първи места в национални състезания по художествена гимнастика.

В област „Наука и техника“ стипендии получават 16-годишният Калин Ранов за добрите му резултати в конкурси по английски език и история и 9-годишният Кристиян Тодоров за постиженията му във форуми по математика.

Еднократно финансово стимулиране в размер на една минимална работна заплата ще получи 9-годишният Баян Илиев с международни отличия по математика, както и 18-годишната Николет Костова, която е с международни отличия в турнири по таекуондо.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене