Connect with us

Новини

Феноменът Божидар Караджов с нови сензационни пророчества за К-19 и политическото напрежение у нас

Published

on

Два пъти избори ни очакват през следващите две години, предстои нов пик на епидемията

Наричат го „човекът чудо”, „феноменалният Божидар Караджов” Определя се като мистик-мислител. Има магистратура по психология в Пловдивския университет и бакалавърска степен – икономика в Стопанската Академия в Свищов. Твърди, че притежава необичайна дарба, но дали тя е дар свише, отговорност или съпричастност с болката и щастието на околните, е въпрос на гледна точка.

Не е изпадал в кома, нито е претърпявал злополуки. Родил се е със способността да прониква във времето и да черпи знания от канали, недостъпни за повечето хора. Твърди, че всеки е способен да променя съдбата си с около 20 процента и да я насочи в желаната позитивна посока. И именно тук е силата на ясновидството – да подпомогне процеса на правилния избор.

Не чува гласове и не долавя картини, а получава подробна информация за личността под формата на мисъл.

От близо 10-ина години Божидар Караджов работи по проект за подпомагане на деца с аутизъм. Той е единственият в света специалист, работил по проблема с децата индиго, за които има издадени книги, преведени на английски и руски език.

Репортер на БЛИЦ потърси от феномена отговор на най-актуалните въпроси, които си задават всички днес:

– Господин Караджов, вашите прогнози, дадени неотдавна пред БЛИЦ, се сбъднаха. Поне дотук. Бихте ли казали какво предстои занапред? Да поговорим за пандемията…

– Нова вълна на К-19 ще има през ноември. Неприятното е, че тя ще съвпадне с пика на свинския грип през зимните месеци. Ако се върнем назад във времето, ще видим, че преди десетина години в България от тази болест починаха пет хиляди души и то по официална статистика. И тъй като двата вируса ще се съчетаят и ще атакуват едновременно, това ще доведе до периоди, макар и кратки, в които образователната ни система ще преминава към онлайн обучение. Но тези откъслеци от време няма да бъдат по-продължителни от две-три седмици.

Положителното е, че, когато се налагат принудителни грипни ваканции занапред, ще имаме готовност и опит веднага да преминем към дистанционно обучение и да не се губят часове. Иначе класическата система ще бъде в основата на работата на учебните заведения.

– Можем ли да говорим за край на пандемията въобще?

– За България това ще се случи през януари, а за света – на 10 април.

– Сега надеждите на всички са свързани с откриването на ефективна ваксина. Кога ще стане това?

– Може да звучи конспиративно, но според мен разработена ваксина, която успешно лекува COVID-19, има още от миналия март.  Не казвам, че някой я крие, но все пак има технологич

– Въпросът е кога най-после тя ще започне да се прилага…

– Според мен това ще стане през следващия март. Тогава ще бъде одобрена за масово използване.

– Изненадаха ли ви протестите?

– Още миналата година в телевизионно интервю казах, че през 2020 година кармично са заложени вълнения у нас, така че не съм изненадан. Друг е въпросът какво ще се случи. Според мен протестите няма да стихнат. Очаквам пик до края на септември. Не говоря за насилие, а за мащаби. Това, което предвиждам е, че в рамките на следващите две години два пъти ще минем през спиралата на парламентарните избори.

– Какво бъдеще очаква икономиката ни?

– Да започнем от туризма, един от основните и така важни сектори. Притеснява ме страха, вселил се у хората. Пандемията ще отмине, през следващия туристически сезон ще има оживление, но все пак страхът в световен мащаб и намалените финанси на хората ще попречат да постигнем много добри резултати в сферата на туризма. И тогава ще продължаваме да сме в клещите на глобалната стегнация.

– А кога можем да се надяваме на  обективен и видим растеж на икономиката ни?

– От април 2022 година. Тогава може да се каже, че ще тръгнем нагоре. Политиците могат да отчитат каквото си искат, но аз говоря за реално развитие нагоре, което хората да усетят.

– При вас всеки ден идват доста хора за предсказание и съвет. Кое ги води? Какво най-много тревожи българите в момента?

– В последно време работата е основна тревога на хората и се наложи като приоритетен проблем, дори преди здравето. В момента никой не ме пита ще се разболее ли от коронавирус, този въпрос ми задаваха през април до средата на май, когато беше психозата. Сега повечето се интересуват дали ще имат работа и дали ще опазят и стабилизират бизнеса си. За тях това е дори по-важно, както казах, от здравето. Странно, но такива са фактите.

– Когато говорите с хората, които ви търсят, явно заради нещо, което ги тревожи, позволявате ли си да бъдете откровен докрай? Особено ако трябва да им кажете нещо неприятно?

– В повече от 90 процента от случаите съм директен докрай. Ако не кажа истината и не предупредя за някаква опасност, която виждам, няма да бъда честен спрямо този човек. Тогава той основателно ще дойде и ще ме запита защо не съм го предупредил. Хубавото е, че такива случаи нямам.

– Как вие виждате бъдещето на Европейския съюз, от който зависи всеки от нас?

– Въпросното разпадане, за което се говори, не е актуално в момента. Въпреки Брекзита и разногласията между големите държави  обстановката ще се нормализира в следващите две години. Някаква криза в европейското семейство може да се очаква отново през 2024 година.

Исак ГОЗЕС

Blitz.bg

Новини

Евродепутатът Кючюк ексклузивно пред БЛИЦ: Целта на “Капитал” бе Пеевски да бъде унищожен!

Published

on

Г-н Пеевски се превърна в мишена, защото разкриваше олигархичните зависимости на кръга “Капитал” и Иво Прокопиев с властимащите, категоричен е Илхан Кючюк пред Ивайло Крачунов

Казусът “Магнитски” продължава да е сред най-обсъжданите теми в българското общество. По тази тема потърсихме евродепутата от ДПС Илхан Кючюк, който е съпредседател на партията на европейските либерали АЛДЕ. Ето как г-н Кючюк отговори на въпросите на управителя на БЛИЦ Ивайло Крачунов.

– Г-н Кючюк, Вие сте първият евродепутат, който осветли порочни практики в “Капитал”. Каква е причината да разкриете задкулисните зависимости на лицата, които участват в този кръг?
– Направих го, защото е важно за авторитета на страната.

Допуснахме грешка, като години наред мълчахме за тези факти, за да не нарушаваме добрите междупартийни отношения в България и да не уроним репутацията на държавата пред международните ни партньори.

Но в момента, в който видяхме, че в името на демокрацията този порочен модел, при който има хора, които участват в управлението на държавата, без да са се явили на избори, решихме, че техните действия трябва да бъдат осветени и реших да го направя пред колегите от Европейския парламент.

– Кои са основните характеристики на порочния модел?
– На първо място този модел се характеризира с това, че има претенциите  да говори от името на абсолютно всички и да се представя като основен защитник на човешките права и свободи. Но зад всичко това се крие един кръг, който манипулира общественото мнение.

Втората характеристика на този модел е, че е свързан с множество неправителствени организации. В това отношение има много добре подредена схема на работа, която функционира по следния начин: НПО-тата предоставят информация към медиите от този кръг, които създават паралелна реалност за България.

Третата черта на този модел е, че участва в управлението на страната без избори. И това не са мои думи, а на бившия премиер Бойко Борисов, който призна, че в първото му правителство е имало шестима представители на кръга “Капитал”.

– Как си обяснявате присъствието на представители на кръга “Капитал” в няколко поредни правителства?
– Защото се представят за умни и красиви. Това е съвременният вариант на “белите якички” в българската действителност.

Това са добре подготвени хора, които са школувани в определена посока на поведение и изпълняват определени действия.

– Защо Делян Пеевски се превърна в мишена на кръга “Капитал”?
– Защото години наред с трите си медии г-н Пеевски разкриваше олигархичните зависимости на кръга “Капитал” и Иво Прокопиев с властимащите.

Г-н Пеевски разкриваше този порочен модел, за който говоря, и затова се превърна в основна мишена на “Капитал”. Целта беше да бъде унищожен и обвинен във всевъзможни грехове и в крайна сметка неговият личен образ да бъде сатанизиран.

– Друг основен противник на кръга “Капитал” е главният прокурор. Обещанието му да разрови приватизационните сделки ли го превърна в противник на Прокопиев?
– Неведнъж в ДПС сме заявявали, че политиците нямат отношение към съдебната власт.

Да, законодателната, изпълнителната и съдебната власт трябва да си взаимодействат, спазвайки разделението помежду си, но това не означава, че политиците трябва да се бъркат там, където не им е работата.

Политиците по закон нямат право да обсъждат компетенциите на Главна прокуратура, но е видимо, че Гешев не се ползва с голям авторитет сред този кръг медии за разлика от един друг високопоставен представител на съда, който е много широко тиражиран.

– Защо някои кръгове във Вашингтон се доверяват на кръга “Капитал” по отношение на “Магнитски”?
– Убеден съм, че те бяха подведени за г-н Пеевски по “Магнитски” с информация, която не отговаря на действителността.

Г-н Пеевски по абсурден начин бе обвинен, че участва в схема за продажба на чуждо гражданство и паспорти. В същото време правосъдният министър Стоилов обясни, че няма данни г-н Пеевски да се занимава с такава дейност, в каквато го обвиняват.

Човек, който познава мащабната дейност на г-н Пеевски, едва ли би допуснал, че той ще се занимава с продажба на паспорти. Това е присъщо на други.

Второто обвинение срещу г-н Пеевски беше, че участвал в търговия с влияние. Всяка политическа партия по дефиниция участва на избори, за да има по-голямо влияние в обществото. И там, където не успяваме да реализираме своите политически виждания и не получавам мнозинство, се налага да сключваме коалиционни споразумения. Какво лошо има в това един път да подкрепиш една политическа конфигурация, а в друг случай различна?

Всички приказки за тоталната власт на г-н Пеевски и участието му в задкулисни договорки са абсолютно неверни и скалъпени.

Самият факт, че няколко дни преди да излезе официалното изявление на финансовото министерство на САЩ по “Магнитски”, един от най-видните представители на кръга “Капитал” излезе с твърдение, че очаква “благи новини”, говори много.

Същото се отнася и за един лобист, който в интервю за “Дневник” каза каква е неговата роля и беше откровен докрай. Той каза, че помагал на едни, които смята за добри, и не помага на други, които смята за лоши, а критерият за това кой е добър или лош се определя по това кой плаща.

– Как тълкувате ролята на т.нар. “черен списък” по “Магнитски”?
– Този списък е абсолютно незаконен и Европейската комисия го каза по категоричен начин.

Има три основни доказателства в тази посока. В един от регламентите от 1996 г. много ясно се казва, че санкции, които са наложени от трети държави, не могат да се прилагат на територията на ЕС.

Второ, дирекция “Финансова стабилност, финансови услуги и съюз на капиталовите пазари” в ЕС направо каза, че т.нар. “черен списък” е нелегитимен, защото не създава никакви правни последствия за Европейския съюз.

Третото доказателство произлезе след питане на представителите на ДПС в Европейския парламент към председателя на правната комисия, от което стана ясно, че санкции като тези по “Магнитски” са неприложими в Европа. Изложените аргументи от правния елит на ЕС бяха изключително солидни.

– Ще има ли правни последствия обаче за хората, които са изготвили т.нар. “черен списък”, който с голяма охота беше обявен в публичното пространство от тогавашните министри на финансите Асен Василев и на икономиката Кирил Петков, които сега представиха нов политически проект?
– Бих искал българските граждани да чуят това, което им говорим, и да се задълбочат в мотивите. Кои всъщност са тези “нови” хора, които искат да създават нов политически проект?

Ние от ДПС не се притесняваме от възникването на нова инициатива в политическото пространство. Има време да покажат своите възможности чрез платформа и кадрови потенциал. Това е полето, на което трябва да се състезаваме, но ми се струва, че политическата им коректност е порочно зачената още от самото начало заради аргументите, които се повтаряха от устите им по казуса “Магнитски”, заради незаконния списък, който изготвиха, както и за опита им за купуване на политически сили.

Все още не е ясно и към кой момент Кирил Петков се е освободил от канадското си гражданство.

Според Конституцията на България, за да си кандидат за народен представител или министър, трябва да притежаваш само и единствено българско гражданство. Важно е не какво обясняват различни хора, а какво казват законите.

Аз искам българските граждани да вярват в законността и Конституцията, а не в благите думи, на които и да е представящи се за спасители.

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ

Continue Reading

Новини

Пожар между Рилци и Дъбрава до имението на олигарха Чапов!

Published

on

Лумна пожар между селата Рилци и Дъбрава – причината запалени отпадъци в нерегламентирано сметище.

От ОД на МВР Благоевград заявиха, че има опасност огънят да обхване и близката борова гора, за това изпращат втори екип към мястото. В съседство се намира и имението на местният олигарх Иван Чапов, конто също помага за потушаването.

Continue Reading

Новини

Медицински центрове в Петрич и Гоце Делчев стават ковид центрове

Published

on

От РЗИ – Благоевград информират, че МЦ „Доверие“ на д-р Орфей Дуевски в гр. Петрич, ул. „Яне Сандански“ 31,

и МЦ „Артро“ на д-р Ангел Попов в гр. Гоце Делчев, бул. „Гоце Делчев“ 73,

след сключени договори с РЗОК-Благоевград, след 27 септември ще започнат да работят и като КОВИД центрове.

Continue Reading

Новини

РЗИ – Благоевград с почетна грамота от Министерството на здравеопазването

Published

on

Грамоти на Министерството на здравеопазването за проявено старание, висок професионален ангажимент, постигнати резултати и съпричастност към имунизационната кампания на Република България срещу COVID-19 бяха връчени на работещи в имунизационните пунктове в болници, медицински и диагностично-консултативни центрове и в регионални здравни инспекции в страната.

С грамоти сред отличените са екипите, работещи в имунизационните кабинети към Регионална здравна инспекция – Благоевград.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ