Издирван за въоръжен грабеж в Италия 28 годишен албански гражданин е задържан на ГКПП Гюешево

Окръжна прокуратура – Кюстендил води производство по издадена Европейска заповед за арест спрямо албанския гражданин J.R.

Двадесет и осем годишният мъж е издирван от прокуратурата към съда в Santa Maria Capua Vetere, във връзка с влязла в сила присъда за извършено от него престъпление – участие във въоръжен грабеж.

Екстрадиционното производство е започнало, след като около 23 ч. на 05.09.2020 г., при пристигането на J.R. на ГКПП Гюешево, граничните служители са установили, че спрямо него има въведен сигнал в ШИС ІІ от Италия – лице за арест с цел предаване или екстрадиране. Били са му снети дактилоскопни отпечатъци. Изготвена е била експертна справка на представения от него албански паспорт, според която документът за самоличност е истински, а приносителят му е идентичен с лицето от паспорта.

С постановление на наблюдаващия прокурор J.R. е бил задържан за срок до 72 часа. Понастоящем, по искане на Окръжна прокуратура – Кюстендил, албанският гражданин е с наложена от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене