Официална церемония и поздрав от самодейците за „Честит празник, Симитли!“

Празник е в Симитли. Малка Богородица е. Денят започна с Тържествена Света литургия в църквата „Рождество на Просвета Богородица“. Събор за храмовия празник нямаше, заради епидемичната обстановка. След богослужението бе официалната церемония за празника.

Мажоретният състав към НЧ „Св. Климент Охридски – 1922“ и духов оркестър водиха празничното шествие, което тръгна от сградата на общината към паметника „Лъвчето” в двора на църквата. На паметника венци и цветя на признателност положиха кметът на община Симитли Апостол Апостолов и екипът от администрацията, народният представител Стефан Апостолов, общественици. И много граждани преклониха глава пред подвига и героизма на предците ни, освободители на родния край и родна България.

Националният химн озвучи централния площад, българското знаме и знамето на община Симитли се извисиха в синевата.

Кратка празнична програма изнесоха децата от ФТА „Веселие“, ДТС „Изворче“ към НЧ „Св. Климент Охридски – 1922“ и МФГ „“Веселие“ с ръководители Любомир и Калина Марянска.

Тази година, празникът е различен от досега. Различен, поради епидемичната обстановка в страната и разума да се опазим живи и здрави. Различен, но пак неповторим и специален, защото е нашият празник, защото е в сърцата ни!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене