Connect with us

Политика

Скандал! Група съветници иска да купи опозиционната политика на Топ Преса срещу кмета Румен Томов! Удариха на камък!

Published

on

Ексклузивно! Топ Преса не може да бъде инструмент за прокарване на бизнес интереси. Уважаеми читатели, медията ни е основана преди 9 години и има последователи с групи – общ брой над 120 000 последователи.

Доказали сме в годините, че единствения интерес за който работим е нашия собствен и този на хората които ни следят и подкрепят. Нашите читатели. От осем месеца насам Топ Преса изпълнява указанията на така наречения, кмет на град Благоевград, които публично поиска медиите да “го разпъваме на кръст” виждайки нещо нередно извършено от него или взето решение от екипа му. И ние зорко изпълняваме мисията си, с песната от кмета.

Днес обаче една шайка бизнес търгаши, които с години критикуваме ни предложиха да се “обединим” срещу Томов. Това е шайката Динатстрой, Васил Миладинов и Димитър Урдев, закриляни от войводата им Емил Павлов – Емо Пресевната. Урдев предлага на Топ Преса да даде фронт на групата му за да умаловажава и да “плюе” кмета. Публично заявяваме Топ Преса не участва и няма да участва в такива игри. заставайки рамо до рамо с откровени търгаши и непочтени хора, независимо от интересите и каузата с която ни ангажират. Дружбата с такива хора петни името на една медия. Ние не се борим за чиста съвест а за будна, но си имаме достойнство. Динатстрой – марш от нашите страници, че ще ни увоните и нас. Нали вие бяхте тези, които парадирахте миналия ноември, че си пиете кафето с новия кмет?

Нали вие гордо стискахте ръката на Томов викайки му на ухо “ние бяхме с теб”, както правехте при Камбитов? Това, че сме споделили една достоверна информация от фейсбука на Урдев, не НИ прави инструмент за прокарване на бизнес интересите ви, ей! Жалкари! Търсете си друга медия. Продажна. Не щем двестата ви лева!

коментара

ВИДЕО

Петя Станева е областният координатор на Републиканци за България в Стара Загора

Published

on

Петя Станева е областният координатор на Републиканци за България в Стара Загора. Тя бе представена от председателят на партията Цветан Цветанов в присъствието и на зам.-председателят Павел Вълнев.

35-годишната старозагорка Петя Станева е бакалавър по счетоводство и контрол и магистър финанси и инвестиционен мениджмънт от академията в Свищов. До момента не е членувала в политически партии. Семейна, със син на 8 години.

На партийната среща присъстваха около 200 души от всички общини на област Стара Загора, с изключение на община Опан.

„До средата на ноември се очаква да излезе и съдебната регистрацията на политическата партия, а до края на месеца ще е готова и програмата за управление“, уточни Цветан Цветанов.

„В края на ноември ще се проведе втора среща на областно ниво със старозагорци, на която ще бъдат представени и общинските лидери на партията“, заяви областният координатор Петя Станева.

Върховенство на закона, електронно управление и електронно гласуване са приоритетите в работата на Републиканци за България.

коментара

Continue Reading

Политика

300 лв. става помощта за 1 и 8 клас догодина

Published

on

От 250 на 300 лева се увеличава помощта за първокласници и осмокласници догодина. 

Това обяви във Велико Търново министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, цитирана от “24 часа”.

Средствата се отпускат без значение от доходите на родителите.

Сачева обясни, че помощта за 8 клас е била въведена тази година заради кризата с коронавируса.

По нейни думи заради епидемичната ситуация е трябвало да има допълнителни стимули, за да се предотврати отпадането на ученици след 7 клас.

Относно детските надбавки за всички семейства без подоходен критерий тя подчерта, че министерството не раздава пари, а дава права.

Министърът обясни, че получаването на добавките ще се случва със заявление.

Тя посочи, че родителите от заможни семейства, които не искат тази добавка, няма да я получават задължително, като просто не подават заявление.

Сачева изтъкна, че за родителите, които са искали да получават детски, но са отпадали заради надвишаване на дохода с 1-5-10 лв., ще бъде намерено по-справедливо решение.

15 млрд. лв. е бюджетът на държавното обществено осигуряване за 2021 г.

В него се предвижда 300 лв. минимална пенсия и 1440 лв. максимална, като в това число влиза и 5% увеличение по швейцарското правило от юли и 50-те лв., които ще се дават до края на март.

Сачева посочи, че средствата, обявени от правителството в размер на 120 лв. еднократно за хората с пенсия до 369 лв. са предвидени в социалните разходи.

Около 2 млрд. лв. е бюджетът за социални разходи, като увеличението спрямо 2019 г. е с 653 млн. лв.

E79

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2020
П В С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ