Без категория

Националния печат

печат

Стандарт”

Баба дари последните си 4 лв. за Мизия

Баба удари в земята благотворителните организации, като дари последните си 4 лева за потопения град Мизия. Възрастната жена от оряховското село Селановци се простила с левчетата далеч преди да получи пенсията си за месец август. Съселяните й събраха за пострадалите от наводнението 649 лева, с които ще се купят плодови и зеленчукови пюрета за малките деца, както и адаптирано мляко за бебетата.

Код зелено от Брюксел

Брюксел обяви код „зелено“ за европарите до 2020 г. Най-голяма част средствата, заделени от Евросъюза за държавите членки, ще са за екологични проекти. За опазване на околната среда и биоземеделие са над една трета от общо над 2,3 млрд. евро от парите по Програмата за развитие на селските райони.

“24 часа”

Четирима редят червените водачи, 15 от 31 са сигурни

Mихаил Миков и още трима висши соцфункционери разпределят кой коя червена листа ще води за предстоящия вот. На лидера помагат заместникът му Димитър Дъбов и двамата секретари на ИБ – Катя Николова и Бойко Великов, разкриха от “Позитано” 20.

Цветан Цветанов пред „24 часа“: Задължително гласуване и половината депутати да са мажоритарни

Ако е във властта, ГЕРБ ще проведе референдума за задължително и за електронно гласуване. Ще постави също въпроса дали половината депутати да се избират мажоритарно.

“Капитал Daily

Четири жалби срещу старта на строежа на „Южен поток“

Издаденото в последния момент разрешително за изграждане на две съоръжения от газопровода „Южен поток“ от вече бившия регионален министър Десислава Терзиева е обжалвано от няколко организации. Срокът за оспорване на предварителното изпълнение изтече в петък, а до 8 август могат да се внасят жалби срещу заповедта за самото строителство.

Българите са спестили 1813 лв. средно за втора пенсия

1813.61 лв. средно има в партидите за втора пенсия на българите. За шест месеца спестяванията за старини на хората, родени след 1959 г., са се увеличили с близо 172 лв. Това показват най-новите данни за допълнителното пенсионно осигуряване на Комисията за финансов надзор. Сумите в индивидуалните партиди са различни, тъй като зависят от годините на осигуряване и размера на вноските, а и от това как всяко дружество инвестира парите ни.

“Сега”

Министърът за изборите оцеля само два дни

Два дни след като бе обявена за министър за изборите, Красимира Медарова вчера поиска да бъде „прекратена процедурата“ по назначаването й. Изборът на бившата шефка на ЦИК и настоящ съдия бе оспорен от десни партии и неправителствени организации. Името й се свързва с огромния хаос през 2011 г. на изборите „2 в 1“ – за президент и местна власт. Някои медии притоплиха стари скандали, свързани с имотното състояние на Медарова.

Българите в Турция масово подкрепиха Ердоган за президент

Масова подкрепа за Раджеп Тайип Ердоган са дали изселниците от България в Турция, които не се отказват и от българското си гражданство, съобщиха вчера кореспонденти на БНР в Анкара и Истанбул. Близо 53 милиона гласоподаватели от 75-милионното население за първи път имаха право пряко да избират президент. От тримата претенденти за поста само Ердоган имаше шанс да победи още на първия тур и той успя с 56% от гласовете според първи оценки, цитирани от Си Ен Ен Тюрк.

“Монитор”

1 милион столичани чакат пред 10 тоалетни

Над един милион столичани чакат ред пред около 10 обществени тоалетни. Причината е, че нужниците се броят на пръстите на двете ръце. Тоалетни за спешни нужди има в Южния парк, пред „Пирогов”, пред Халите, както и в някои подлези. В Докторската градинка и на жп гарата в момента се ремонтират. Като спасителен вариант общината поставя химически кенефи в парковете.

Пускат 4-ти километър на 20 август

На 20 август ще бъде отпушено движението по едно от най-натоварените трасета в столицата – моста на 4-ти км на бул. „Цариградско шосе”. Това обеща вчера кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери ремонта на трасето. Майсторите обаче ще продължат да работят от Окръжна болница до разклона за летището. Така задръстването ще продължи да пили нервите на шофьорите до 15 септември когато трябва да приключи изцяло ремонтът на „Цариградско шосе”.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене