Видео: ЛРС „Сокол“ в Гоце Делчев навърши 100 г. и е едно от най-активните в България

IMG_5684

Ловно-рибарското сдружение „Сокол“ официално е регистрирано точно преди сто години, през пролетта на далечната 1914, в тогавашния град Неврокоп. Към момент гоцеделчевското сдружение наброява над 1 700 редовни членове, 19 от които са жени.

На големият юбилей – 100 години, организиран от ловно-рибарско движение в Гоце Делчев, неврокопските авджии посветиха различни мероприятия през цялата седмица – юбилейно събрание, изложба и ловно-рибарски състезания.

Съборът бе последното масово мероприятие, с което приключи честването на юбилея. Той започна с поднасяне на венци и цветя и поклон пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади. По-късно на специалната празнична сцена бяха обявени победителите в различните ловно-рибарски състезания, проведени през седмицата, а на победителите бяха връчени съответните купи и награди.

Да поздравят с юбилея и да участват в празника на неврокопските ловджии на Попови Ливади бяха ръководни членове на сдруженията от Благоевград, Петрич и Сандански. Да почетат юбилея на гоцеделчевското сдружение тук бяха и представители на ловно-рибарските дружества от гръцките градове Драма, Просочани и Кавала, с които гоцеделчевското сдружение сътрудничи по различни европейски програми.

За доброто настроение на съборяните пяха обичани местни певци и музиканти.

ГАЛЕРИЯ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене