Жителите на село Огняново ще организират подписка за поставяне на изкуствени неравности на главната улица

До няколко дни стартира подписка в подкрепа на изграждането на изкуствени неравности за ограничаване на скоростта на главната улица в село Огняново, община Гърмен.
Организатор и инициатор на гражданската петиция е Иван Ижбехов, който е един от основните радетели за развитието на селото чрез реализирането на множество мероприятия, инициативи и проекти.
След среща, която той е провел с директора на Областно пътно управление – Благоевград – г-н Иван Кунев, е станало ясно, че за да се вземат необходимите мерки от отговорната за този път институция – Агенция пътна инфраструктура, е необходимо да се активизират местните жители, които със своите подписи да подкрепят искането въпросната отсечка от републиканския път, а именно – улицата, по протежение на която се намират основното училище и детските площадки в селото, да бъде обезопасена с поставянето на ограничители на скоростта.
Според наредбата, на третокласните републиканския пътища, какъвто е и този, не могат да се поставят подобни неравности върху пътното платно, например от типа “легнал полицай”. Поради факта обаче, че тази улица е с много натоварен трафик и заради правият участък който се образува именно там, много от автомобилите си позволяват движение с несъобразена скорост, живущите в района и най-вече децата и учениците са непрекъснато в риск от животозастрашаващи инциденти. Именно предотвратяването на подобни събития ще цели искането, което жители ще изразят в бъдещата подписка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене